Sloper – Pulverise

 

Sloper-Pulverise-Coverart

Sloper – Pulverise
Format: CD – LP
Release: 2021
Release datum: 20 Augustus, 2021

Debuutalbum van all-star rockband feat. twee legendarische drummers Cesar Zuiderwijk (Golden Earring) en Mario Goossens (Triggerfinger) en UK zanger Peter Shoulder (Winterville, The Union en Silverthorne) en gitarist Fabio Canini.

Drummer Cesar Zuiderwijk en collega Mario Goossens waren al langer onder de indruk van elkaar en ronselden de Britse gitarist-met-zijn-gouden-stem Peter Shoulder en sessiegitarist Fabio Canini uit Belgisch Limburg om samen dit muzikaal deconstructiebedrijf op te richten.

De Brit Peter Shoulder (uit Newcastle) verdiende zijn sporen al ruimschoots in metalband Winterville, waarbij Mario op de drumkruk zat. Peter werd frontman van The Union, die het in Engeland goed deed, en die in de Benelux rond toerde als voorprogramma van Triggerfinger. De zang van Peter was een factor van grote betekenis die vrijwel meteen de aandacht trok.

Fabio Canini is een Limburgs (BE) gitarist, een illustere onbekende die desalniettemin heel wat kilometers op de teller heeft. Fabio speelt vrijwel continu live met allerhande bands, waarin hij de gitaarpartijen voor zijn rekening neemt als sessiegitarist. Een onbekende held, zeg maar gerust.

Het viertal ging meteen aan de slag met een heavy classic rock sound, die dankzij het unieke geluid van twee drums en de stem van Shoulder opvalt en met kop en schouder boven het maaiveld uitsteekt. Classic stuff met een moderne, onweerstaanbare sound. De vier hongerige muzikanten voelen het heilige vuur branden en zijn gretig om er flink tegenaan te klappen. Verwacht stevige riffs, vette drums (duh) en misschien wel het belangrijkste: decibels. Want soms is het simpel. Rock’-n’-roll is er om plezier te maken. Om lekker lo(o)s te gaan en te genieten van riffs en roffels.

Of zoals deze heren zelf zeggen: “Sometimes, life’s simple: you rock out with guitars & drums, just because you love it, because it gives you goosebumps”.

Tracklist:

SIDE A:
01. I’m Gonna Getcha
02. Hang ‘Em High
03. Struck By Lightning
04. Drive It In
05. Black Widow
06. Forbidden Shadows

SIDE B:
01. Dance Monkey Dance
02. Learn To Love
03. The Thin Line
04. My Affliction
05. Pulverise