Review: The Hillbilly Moon Explosion – Back In Time

 

The Hillbilly Moon Explosion - Back In Time

The Hillbilly Moon Explosion – Back In Time
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Cleopatra Records
Release: 2024

Tekst: Peter Marinus

Dat de Franse rockabilly band The Hillbilly Moon Explosion al lang aan de weg timmert bewijst het feit dat zij zojuist haar tiende album heeft uitgebracht.

Deze band uit Nantes is geen rockabilly pur sang band want met het grootste gemak worden rockabilly nummers afgewisseld met zwoele ballads, garagerock invloeden, rock, blues, reggae en country.

Emanuela Hutter (zang, gitaar), Oliver Baroni (bas, zang), Duncan James (sologitaar) en Sylvain Petite (drums) starten hun nieuwe album met de rauw punky rockabilly van Sometimes Late At Night. Een nummer met een flink garagerock gehalte en de bedrieglijk lieve Lolita zang van Emanuela Hutter.

Daarna volgt de intiem deinende ballad Summerlove met flink wat Ennio Morricone (die harmonica!) en chanson invloeden. Dan is het tijd voor het dreigend boppende Knocked Down, gezongen door Oliver Baroni met Emanuela als verdwaalde opera diva op de achtergrond.

1979 is een fel bijtende stadsrocker, die, al hoekig riffend, doet denken aan het geluid van Herman Brood & his Wild Romance. De band rockt grimmig verder in het hoekig riffende I Live In My Head met spetterend gitaarwerk van Duncan James. Sudden Ring is een galmende ballad die zo uit de pen van Chris Isaak had kunnen komen.

Jet Fuel Rock And Roll drijft op een dreunend junglebeat ritme en is een venijnig bluesy rockabillynummer. Verrassend genoeg is Nothing Takes The Place Of You een enigszins UB40-achtig reggae nummer.

Na de loom boppende rockabilly van Always Just You is Death By My Side een vrolijk boppend rockabilly nummer met een donker randje. De loom deinende countrypop van Reno sluit het album af.

Hoewel dit tiende album van the Hillbilly Moon Explosion niet stijlvast is, is er altijd nog sprake van een lekker album.

Tracks:
01. Sometimes Late At Night
02. Summerlove
03. Knocked Down
04. 1979
05. I Live In My Head
06. Sudden Ring
07. Jet Fuel Rock And Roll
08. Let’s Go (Back In Time)
09. Nothing Takes The Place Of You
10. Always Just You
11. Death By My Side
12. Reno

Website: https://www.hillbillymoon.com/