Review: SiX By SiX – Beyond Shadowland

 

SiX By SiX - Beyond Shadowland

SiX By SiX – Beyond Shadowland
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: InsideOut Music
Release: 2024

Tekst: Joop van Rossem

SiX By SiX wordt gevormd door een drietal door de wol geverfde rockmuzikanten: Ian Crichton (gitaar) is vooral bekend van de Canadese symfonische hardrockers van Saga, drummer Nigel Glockler verdient zijn brood nog steeds bij de Britse hardrocklegende Saxon en de Amerikaanse zanger/toetsenist Robert Berry staat bij rockliefhebbers in hoog aanzien door zijn werk bij Ambrosia, GTR en 3, de band waarin hij zich aansloot bij Keith Emerson en Carl Palmer.

Na het goed ontvangen debuutalbum van 2022, is er nu alweer de opvolger die als de voortekenen niet bedriegen, opnieuw een hartelijk welkom zal krijgen. De studio van Berry vormde het decor voor de opnames die dit uitstekende album opleverde, een plaat die de verwachte melodieuze heavy rocksongs biedt, wellicht iets minder proggy dan op het debuut, maar de progfan hoeft zich echt niet af te wenden van SiX By SiX, want ook voor hem/haar valt er meer dan voldoende te genieten.

Nummers als het spetterende openingsnummer Wren, het relatief rustige Obiliex, One Step en The Mission zullen de proggers onder onze lezers zeker doen besluiten om ‘Beyond Shadowland’ eens te beluisteren en daarna tot aanschaf over te gaan.

The Arms Of A Word is ook proggy maar met een metalen inslag, het korte Only You Can Decide zou je als de ballad van de plaat kunnen aanmerken, terwijl songs als Outside Looking In, Spectre en Sympathise zich meer in het straatje van AOR/hardrock ophouden.

Maar welke stijl de mannen ook inzetten, maakt weinig uit: ‘Beyond Shadowland’ is een prima opvolger van het sterke debuut en een heuse aanrader !

Tracks:
01. Wren
02. The Arms Of A Word
03. Can’t Live Like This
04. Obiliex
05. Only You Can Decide
06. Titans
07. Outside Looking In
08. Spectre
09. Sympathise
10. One Step
11. The Mission

Website: http://www.sixbysixband.com/index.html