Review: Charlie Parr – Little Sun

 

Charlie Parr - Little Sun

Charlie Parr – Little Sun
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Smithsonian Folkways Records
Release: 2024

Tekst: Peter Marinus

Het is pas eind april en nu al hebben we één van de betere singer-songwriter albums te pakken! Het gaat hier om het achttiende album van Charlie Parr uit Duluth, Minnesota. De man, die nooit schijnt te lachen.. Op zijn album acht songs die variëren van intiem warm naar luchtig ongepolijst swingend.

Charlie wordt bijgestaan door Marisa Anderson (gitaar), Andrew Borger (drums, percussie), Asher Fulero (piano, Hammond, keyboards), Victor Krummenacher (bas) en Anna Tivel (backing vocals).

De vorige albums van Charlie Parr werden stuk voor stuk live opgenomen, vrijwel zonder enige overdub. Dat is op dit album anders aangezien dit album werd geproduceerd door Tucker Martine (Sufjan Stevens, My Morning Jacket).

Het openingsnummer, Portland Avenue, komt op gang via de lui groovende drums van Andrew Borger waarna een loom swingend nummer met een zweterig bluesy geluid opent. Een ontspannen nummer dat ergens tussen John Cougar en Elliott Murphy geparkeerd kan worden. Daarna volgt het lome, losjes wiegende Little Sun met zacht kermend harmonicaspel van Charlie en de lui swingende piano van Asher Fulero.

Het mystiek zwevend Bear Head Lake is één van de hoogtepunten van het album. Een bedwelmend nummer van een John Martyn-achtige schoonheid. Met het luchtig swingende, folkie, Boombox begeeft Charlie zich op Van Morrison terrein.

Pale Fire is het volgende hoogtepunt van het album. Een zinderend, zacht galmend nummer. In het ongepolijste en hoekig pompende Ten Watt wordt losjes gerockt. Na het intiem wiegende Stray sluit Charlie het album af met de luie, Warren Zevon-achtige rocker Sloth.

Een briljant album van Charlie Parr en nu al een hoogtepunt van 2024!

Tracks:
01. Portland Avenue
02. Little Sun
03. Bear Head Lake
04. Boombox
05. Pale Fire
06. Ten Watt
07. Stray
08. Sloth

Website: https://www.charlieparr.com/