Review: The Lehmanns Brothers – Playground

 

The Lehmanns Brothers - Playground

The Lehmanns Brothers – Playground
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: 10H10 Records
Release: 2024

Tekst: Peter Marinus

Na vier EP’s is er nu het debuutalbum van de Franse band The Lehmanns Brothers uit Angoulèment. Een band, die niet uit broers bestaat maar die vernoemd is naar de oefengarage, die aan de Avenue Lehmann lag.

De band bestaat uit Julien Anglade (zang, keyboards), Alvin Amaizo (zang, keyboards, gitaar, bas) en Dorris Biayenda (drums, percussie), op het album aangevuld door Clément Jourdan (bas) en Jordan Soivin (trombone).

De band noemt zichzelf een “groove band” en bij die grooves wordt rijkelijk geput uit het neo- soul geluid van bijvoorbeeld D’Angelo, hip hop van bijvoorbeeld A Tribe Called Quest en de funky klanken van Prince en Living Colour.

Het resultaat is een altijd groovend en lui intiem album geworden.

Na het intro Playground – Intro, waarin naar vette funkgrooves op de radio wordt gezocht opent het album met Brighter Days. Een lui groovend numer met fraaie zanglijnen en een mix van D’Angelo, Prince en p.Funk. Daarna is Trinity een luchtig groovend nummer met de nodige hip-hop invloeden met alle ruimte voor intieme funky grooves.

Vervolgens is Open Your Heart overduidelijk door D’Angelo beinvloed. Een dromerig groovend neo-soulnummer. Na een sfeervol toetsenintro opent Double Spiral met zijn lui groovende hip-hop ritmes. Het geluid van Prince is volop aanwezig in het dromerige sprankelende Old Souls gevolgd door het venijnig funkende Lookalike.

Millenium is een bedwelmende dromerige neo-soul ballad en It’s Only Fair heeft weer de nodige hip-hop invloeden. Het album eindigt met het Playground-Outro.

Tracks:
01. Playground – Intro
02. Brighter Days
03. Trinity
04. Open Your Heart
05. Follow Into The Wild
06. Double Spiral
07. Playing – Interlude
08. Old Souls
09. Lookalike
10. Millenium
11. It’s Only Fair
12. Playground – Outro

Website: https://lehmannsbrothers.com/en/