Review: The Dirty Denims – Party On!

 

The Dirty Denims - Party On!

The Dirty Denims – Party On!
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Handclap Records
Release: 2024

Tekst: Peter Marinus

Over het vorige album van de Eindhovense rockband The Dirty Denims, ‘Ready, Steady, Go!’ Uit 2020, was ik zeer te spreken omdat deze band op dat album een ongeremd rauw rockgeluid liet horen met volop invloeden van The Runaways/Joan Jett, punk en powerpop.

We hebben vier jaar moeten wachten maar Mirjam Sieben (zang, gitaar, orgel), Jeroen Teunis (gitaar, zang), Sebastiaan Verhoeven (bas, zang) en Suzanne Driessen (drums, zang) stellen met hun nieuwste album absoluut niet teleur!

Nog steeds blijkt deze band heerlijk fel te rocken.

Hun rauwe rockgeluid spat je gelijk tegemoet in het openingsnummer Party On! Een felle hoekige rocker vol met Joan Jett/Runaways invloeden met vlammend bijtend gitaarwerk en felle zang. Het feest is inderdaad weer begonnen! Ze raggen ongepolijst verder in een zelfde stijl in Victory, dus hoekig, rauw en punky.

De band blijkt onvermoeibaar want het volgende Guestlist is een rocker waarin energieke punk met powerpop vermengd wordt. De dwingende bas van Sebastiaan Verhoeven speelt hierin een belangrijke rol.

Na het vlammend rockende We Won’t Stop, met spijkerhard gitaarwerk, is het de beurt aan het broeierig en rauw groovende Devil In Me, dat langzaam maar zeker onder je huid kruipt. Come On is daarna een ziedende, full-speed, rocker en in de heerlijke pomper Hell Of A Night wordt wederom het geluid van The Runaways/Joan Jett met powerpop vermengd.

Het gruizig rockende Too Loud, Too Old zit vol met smerige Stones riffs. I Want It Now! klinkt als Black Betty (Ram Jam) on speed in een smerige punky garagerocker. Het luchtig sprankelend rockende Why Do I Wake Up In The Middle Of The Night sluit het album op een Katrina & The Waves-achtige wijze af.

Het nieuwe album van The Dirty Denims toont wederom aan dat we hier met een zeer energieke rauwe Nederlandse band te maken hebben, die naar eigen zeggen elke “stage on fire” zet. En ik geloof dat….

Tracks:
01. Party On!
02. Victory
03. Guestlist
04. We Won’t Stop
05. Devil In Me
06. Come On
07. Hell Of A Night
08. Too Loud, Too Old
09. I Want It Now!
10. Why Do I Wake Up In The Middle Of The Night

Website: https://thedirtydenims.nl/