The Dirty Denims – Ready, Steady, Go!
Format: CD – Digital / Label: Handclap Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

De band the Dirty Denims is een goed bewijs dat Eindhoven nog steeds de vaderlandse Rock City nummer 1 is. Ook deze band houdt zich namelijk bezig met ongetemde rauwe rock. Rock waar ook af en toe een lekker popgeluid in voorkomt.

Marc Eijkhout (drums), Jeroen Theunis (gitaar), Mirjam Sieben (zang, gitaar, orgel) en Suzanne Driessen (drums) noemen zelf AC/DC, Blondie en the Ramones als invloeden en daar mag Joan Jett zeker aan toegevoegd worden. Het resultaat van al deze invloeden is heerlijke aanstekelijke stuwende rock!

In Ready, Steady, Go! klinkt de band als een punky versie van AC/DC in een stomende rocker, die vol zit met onweerstaanbare ruwe riffs. Mirjam heeft een heerlijk fel ongepolijst stemgeluiud, dat veel aan die van Joan Jett doet denken. Een prima felle opener van het album!
Last Call For Alcohol zit overduidelijk in de Joan Jett hoek,  vermengd met een Johnny Thunders & the Heartbreakers-achtige rauwheid. In het hoekig swingende Too Much Information duiken, door het geluid van het orgeltje ook bubblegum invloeden op. Het nummer gaat ongetwijfeld over de enorme hoeveelheid “onzin informatie” die op sociale media als Twitter en Facebook opduikt.
Het dreunende intro van Thunder From Down Under roept herinneringen aan “I Love Rock & Roll” op en het zal met een titel als deze geen verrassing zijn dat er de nodige AC/DC invloeden opduiken. Dat is ook zo in het pompende Turn Off The Radio, dat door Mirjam’s zang ook een flink Blondie en Joan Jett gehalte heeft.
Vreemd genoeg deed het intro van Messin’ Around mij even aan het intro van “L.B. Boogie” van Livin’ Blues denken (dat handgeklap!). Van blues is er echter geen sprake wel van een krachtige smerige rocker met hard twangend surfgitaarwerk.
Het geluid van AC/DC is weer volop aanwezig in de “no nonsense” rocker Creatures Of The Night. Bij het aanhoren van Band Not A Brand kon ik maar één ding schreeuwen. The Ramones!!!!! Punkpop in optima forma dus! Het smerig loom doorraggende Beautiful My Darling zit vervolgens ergens tussen Joan Jett en Pat Benatar in.
Na de akoestische “katerversie” van Last Call For Alcohol – Hangover Version kan ik tot de conclusie komen dat dit derde album van the Dirty Denims een prima onweerstaanbaar feestrock album van eigen bodem is.

Tracklist:
01. Ready, Steady, Go!
02. Last Call For Alcohol
03. Too Much Information
04. Thunder From Down Under
05. Turn Off The Radio
06. Roll The Dice
07. Messin’ Around
08. Creatures Of The Night
09. Band Not A Brand
10. Beautiful My Darling
11. Last Call For Alcohol – Hangover Version

Website: The Dirty Denims