Single I Edwards Reekers – We Live To Die

 

Edwards Reekers onthult nieuwe officiële video voor “We Live To Die”
voorafgaand aan Nederlandse tour

Afkomstig van zijn eerste soloalbum in 15 jaar, ‘The Liberty Project’

De Nederlandse progressieve rockartiest Edward Reekers bracht onlangs zijn eerste soloalbum in vijftien jaar uit! The Liberty Project, uitgebracht via Music Theories Recordings/Mascot Label Group, bevat bijdragen van Steve Hackett (Genesis), Arjen Lucassen (Ayreon), Damian Wilson (Threshold), John’ Jaycee’ Cuijpers (Praying Mantis), Koen Herfst (Vandenberg), Cindy Oudshoorn (Kayak) en meer. Na een succesvolle albumpresentatie in Poppodium De Boerderij in Zoetermeer is het tijd om de Nederlandse podia te bestormen. En met de release van een nieuwe video voor de single “We Live To Die”, met beelden van de albumpresentatie, wordt daar het officiële startschot voor gegeven.

Is het een rockopera, een musical of een conceptalbum? Het is alle drie verpakt in één. Maar waar gaat het over? Stel je voor dat er een tweede oerknal was geweest. Zou dat onze evolutie hebben veranderd of zelfs een parallelle wereld hebben gecreëerd? En zo ja, hoe zou die wereld er dan uitzien? Wie zouden de bewoners zijn?

Reekers zegt: “Ik wilde een verhaal in een verhaal creëren, dus introduceerde ik de personages, Thomas en Catherine, die verliefd werden, uit elkaar gingen en weer bij elkaar komen. Met om hen heen een samenleving in beroering waar onder andere politici, bankiers en journalisten commentaar geven op de situatie waarmee ze worden geconfronteerd”.

Reekers is de voormalige leadzanger van de band Kayak. Hij sloot zich aan bij Kayak voorafgaand aan de release van hun doorbraakalbum Phantom of the Night, met hun grootste hit ‘Ruthless Queen’. Reekers bleef de zanger van Kayak tot hun breuk in 1982 en daarna weer van 2004 tot en met 2014. Hij bracht onder eigen naam de solo-albums The Last Forest (1980), Stages (1993) en Child of the Water (2008) uit en tourde door heel Europa als achtergrondzanger van artiesten als Meatloaf, Oleta Adams, Bobby Kimball en zelfs Caterina Valente. Ook is Edward een frequente gast-vocalist op het Ayreon project van Arjen Lucassen.

Website: http://www.edwardreekers.com/

De live band bestaat uit:
Cindy Oudshoorn (Kayak) – vocals
Mark Bogert (Magoria, Knight Area) – gitaar
Stanley Medema – sax
Johannes Adema – bas
Harmen Kieboom (Magoria) – drums
Jan Willem Ketelaar (Knight Area, Ayreon) – vocals
Jan Goulding (Livin Blues) – vocals
Wil- Maas – toetsen
Edward Reekers (Kayak, Ayreon) – vocals en toetsen

Tour data:
03 mei – De Pul, Uden
10 mei – Bibelot, Dordrecht
17 mei – p60, Amstelveen
18 mei – Dru, Ulft
​19 mei – De Vorstin, Hilversum

Edwards Reekers - We Live To Die