Review: Chicago Mike Beck- Love! It’s About Time

 

Chicago Mike Beck - Love It's About Time

Chicago Mike Beck- Love! It’s About Time
Format: CD – Vinyl LP – Digital
Label: Independent – Distributie: Coast To Coast
Release: 2024

Tekst: Peter Marinus

Zanger-gitarist Chicago Mike Beck is al vijftien jaar actief in de blues scene. Solo maar ook als lid van het akoestische duo the Big Eyed Beans From Venus en de band the Electric Beans. Zijn nieuwste album is een deels Nederlandse aangelegenheid. Zeven nummers werden in ons land opgenomen met de hulp van ondermeer gitarist Rik Meijer en zangeres Mirjam Timmer (Twarres).

Wat aan het album opvalt is de variatie in muzikale stijlen. De bluesrock vormt de hoofdmoot maar er is ook ruimte voor country en zelfs dixieland.

Mike opent zijn album met de loom pompende bluesrock van How The Hell Did I End Up Here?!.Een nummer vol snijdend gitaarwerk en de donkere doorleefde zang van Mike. Een prima swingende opener. Dan volgt het broeierig pompende Blues Of The World waarin de harmonica van Sugar Blue de hoofdrol steelt.

Sugar Blue is ook te horen in het losjes swingende en country getinte I’ll Get There When I Get There, dat doet denken aan het vroege solowerk van Dickey Betts. Vehicle is een cover van de klassieker van the Ides Of March, gegoten in een losjes groovende versie met felle rauwe zang en hard bluesy gitaarwerk.

In het stevig funkende (If) The Soup Is Good Redux kondigt Mike aan, dat hij de volgende dag een strakke onderbroek aan gaat trekken. Het is maar dat we dat weten…Porch Swing, de titel zegt het al een beetje, is een deinende country swinger waaraan co-writer Franklin “Fingers” Curtis meewerkt. Mike is vervolgens met zijn mondtrombone te horen in de dixieland-bluesswinger Candy Bar Song.

Daarna is het weer tijd voor stuwende bluesrock in I’m Only In It For The Love met stuwende Pretty Woman (Roy Orbison)achtige drums van Neal Daniels en venijnig gierend gitaarspel. Sweet Virgina van the Stones krijgt een weldadig deinende country cover waarna de intieme bluesballad The Last Hurrah het album afsluit.

‘Love! It’s About Time’ is een lekker gevarieerd album van Chicago Mike Beck waarop vooral de stevige bluesrockers imponeren.

Tracks:
01. How The Hell Did I End Up Here?!
02. Blues of the World
03. I’ll Get There When I Get There
04. Vehicle
05. (If) The Soup Is Good redux
06. Porch Swing
07. Candy Bar Song
08. I’m Only In I For The Love
09. Sweet Virginia
10. The Last Hurrah

Website: https://chicagomike.com/index.html