Review: Bonnie Tyler – In Berlin

 

Bonnie Tyler - In Berlin

Bonnie Tyler – In Berlin
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: earMUSIC
Release: 2024

Tekst: Harry Pater

In 2019 keerde het Britse muziekicoon Bonnie Tyler terug in de schijnwerpers met haar veelgeprezen studioalbum ‘Between The Earth And The Stars’ en haar gelijknamige tour. Bonnie is al zeker een halve eeuw actief in de muziekwereld en in haar hoogtijdagen werd ze, in elk geval in ons land, vaak als de vrouwelijke Rod Stewart beschouwd, al had ze ook zeker een vergelijkbare band met Bryan Adams (vooral door haar cover van zijn Straight From The Heart, wat overigens in 2019 niet werd gespeeld).

Bonnie (bijna 73 jaar oud) is al die jaren erg populair geweest bij onze oosterburen, met als bewijs dat dit haar derde live-album is dat in Duitsland werd opgenomen, de eerste twee waren ‘Bonnie Tyler Live’ en ‘Live in Germany 1993’ en daarnaast was en is ze vaak op de Duitse televisie te zien (geweest). Bonnie Tyler is de artiestennaam van Gaynor Hopkins (Skewen, Wales, 8 juni 1951).

Met ‘In Berlin’ presenteert ze met het op 8 mei 2019 voor het eerst haar indrukwekkende liveshow vanuit de Admiralspalast in Berlijn. De setlist met zeventien nummers is een muzikaal vuurwerk van opnames van het studioalbum uit 2019, zoals Seven Waves Away (speciaal geschreven door Barry Gibb), Bad For Loving You en Older (beide geschreven door Grammy-winnende songwriter Amy Wadge. Die dat ook deed voor o.m. Ed Sheeran, James Blunt, Kylie Minogue, Pink en vele anderen), evenals mega hits als It’s A Heartache, Total Eclipse Of The Heart, The Best (ook van Amy Wadge) dat later een grote hit voor Tina Turner werd) en Holding Out For A Hero.

Naast alle eerdergenoemde songs deed Bonnie ook een mooie cover van de door John Fogerty geschreven Creedence Clearwater Revival megahit Have You Ever Seen The Rain!
Zelfs na een carrière van meer dan 50 jaar is Bonnie Tyler niet van plan het rustiger aan te doen. ‘In Berlin’ is een verder bewijs van haar vaardigheden als live-entertainer en in 2024 gaat ze weer op tournee.

Een Duitse fan schreef: “Je beste livealbum! WAUW! Een werkelijk fantastisch live-album. Ik was die avond in 2019 ook in Berlijn en Bonnie Tyler gaf een perfect concert vol power. Dit nu als live album. Het geluid is mega. Haar stem en de band zijn geweldig. Het was toen een ontzettend goede tour na het album ‘Between The Earth And The Stars’. Bonnie Tyler had zoveel plezier en haar livealbum weerspiegelt dat. Een echte traktatie!”

Tracks:
CD 1
01. Flat On The Floor
02. Hold On
03. It’s A Heartache
04. Seven Waves Away
05. Have You Ever Seen The Rain
06. Move
07. This Is Gonna Hurt
08. Let’s Go Crazy Tonight
09. Bad For Loving You

CD 2
01. Total Eclipse Of The Heart
02. Between The Earth And The Stars
03. Faster Than The Speed Of Night
04. Turtle Blues
05. Slow Walk
06. The Best
07. Holding Out For A Hero
08. Older

Website: https://bonnietyler.com/home/