Single I Vintage Dutch – Mister People

Vintage Dutch presenteert trots hun nieuwste release genaamd ‘Mister People’, het nieuwste nummer van de band Vintage Dutch

Dit soulvolle lied duikt in de diepe emoties van individuen die terugblikken op hun leven, soms eenzaamheid ervarend en verlangend naar het verleden. Het is een krachtige herinnering dat het leven te snel voorbijgaat om als vanzelfsprekend te worden beschouwd.

Vintage Dutch zal de opvolger van ‘In Your Own Voice’ dit najaar uitbrengen.

Bio
Vintage Dutch, een energieke Jazz, Soul, en Funk groep uit Nederland, zag het levenslicht in 2019, dankzij de initiatieven van Paul Jonker, bekend van The Tibbs en Elsa Bekman. Met bijna twee decennia ervaring in de muziekwereld en een rijke geschiedenis in diverse bands, voelde Jonker dat het tijd was voor een nieuw avontuur. Zijn doel: een band vormen om zijn persoonlijke muzikale visie te delen.

Deze visie kreeg vorm toen Paul  Kim Berger tegenkwam, een zangeres met een opmerkelijke soulvolle stem en een expressieve podiumprésence. Na deze ontmoeting was Jonker overtuigd: Vintage Dutch was klaar om de muzikale wereld te betreden en een nieuw niveau van muzikaliteit te bereiken.

Onze sound is een eclectische mix van jazz, soul en funk – de genres die ons hart sneller laten kloppen en waarmee we zijn opgegroeid. Maar Vintage Dutch is meer dan een band; het is een gemeenschap, een verbinding tussen ons en de rest van de wereld. Soul en jazz zijn bedoeld om gedeeld, gedanst en genoten te worden, en dit vormt de kern van ons doel.

Geïnspireerd door legendes als Sharon Jones, Billie Holiday en James Brown, streven we ernaar om onze eigen unieke stempel te drukken op de muziekscene. Hoewel we eer betonen aan de klassieke soul, willen we niet slechts een echo zijn van het verleden. We zijn voortdurend bezig met het vernieuwen van onze stijl, om zo een frisse en verrassende draai aan het genre te geven.

Na een jaar van intensief repeteren en optreden, zowel nationaal als internationaal, lanceerde Vintage Dutch in oktober 2021 hun debuutalbum “In My Own Voice”. Dit album werd warm ontvangen op de radio en de Nederlandse muziek tijdschriften en geroemd om zijn kenmerkende klanken en de samensmelting van traditionele soul met moderne invloeden.

Maar onze reis is nog lang niet ten einde. Momenteel werken we hard aan ons tweede album, dat later dit jaar uitkomt. We zijn vastberaden om onze muziek naar nieuwe hoogtes te stuwen en ons publiek te blijven verbazen met onze onderscheidende sound en energieke live-optredens.

Website: https://www.vintagedutch.com/homepage

Line-up:
Kim Berger (zang)
Paul Jonker (gitaar)
Walter Gieling (drums)
Ernst Jan Braakman (bas)
Fred Van Straten (Trompet)
Carlo Banning (Sax)

Vintage Dutch - Mister People