Review: Gary Cain – Outside The Lines

 

Gary Cain - Outside The Lines

Gary Cain – Outside The Lines
Format: CD – Digital /Label: Independent
Release: 2024

Tekst: Peter Marinus

Het derde album van zanger-gitarist (en multi-instrumentalist) Gary Cain bewijst nogmaals dat we hier te maken hebben met een uitstekende bluesrock artiest, die zeer veelzijdig is. Gary werd in Canada geboren maar verblijft al geruime tijd in Austin, Texas.

Op zijn derde album doet hij alles zelf. Zingen en instrumenten bespelen. Ook de productie was in eigen hand.

En dat geburt op een zeer krachtige wijze, die bij de bluesrockers onder ons, en de gitaarliefhebbers, de nodige jubelkreten zal opleveren.

Het album gaat fel en rauw groovend van start met Ain’t Got The Blues. Een hoekig pompend bluesrock nummer waarin je direct kennismaakt met Gary’s vurig schurende gitaar. Een indrukwekkende felle album opener! Daarna, de titel Resting On My Mind geeft het al aan, is het tijd voor een ontspannen stuwende blues. Een soulvol nummer met sprankelend warm gitaarwerk.

Vervolgens is Pretty een krachtig funkend bluesrock nummer in de stijl van bijvoorbeeld Chris Duarte, dus met hard priemend gitaarwerk. Ook het log voortpompende Ain’t Giving Up zou zo op het repertoire van Chris Duarte kunnen. Een loodzwaar funky bluesrock nummer met vlammend brullend gitaarspel van Gary.

Attitude pompt op volle kracht voort gevolgd door het Honey Hush (Albert Collins) – achtige Blues Enough For Me. Hoekig funkend met weergaloos snel gitaarwerk. Het instrumentale Far From Home mengt de blues met fusion met subliem gitaarwerk. Na de energieke rauwe rocker Lie To Me volgt het zeer broeierige en log voortslepende I Don’t Care waarin de geest van Jim Hendrix (Voodoo Chile) rondwaart.

Het heerlijk losjes funkende Keep On Walking sluit het album op een romig groovende wijze af.

‘Outside The Lines’ van Gary Cain durf ik zonder enige schroom aan te bevelen aan elke bluesrock liefhebber!

Tracks:
01. Ain’t Got The Blues
02. Resting On My Mind
03. Pretty
04. Ain’t Giving Up
05. Attitude
06. Blues Enough For Me
07. Far From Home
08. Lie To Me
09. I Don’t Care
10. Keep On Walking

Website: https://garycainband.com/home