Johnny Feel Good – Age Is Just A Number

 

Johnny Feel Good - Age Is Just A Number

Johnny Feel Good – Age Is Just A Number
Format: CD
Label: Independent / Distributie: Sounds Haarlem
Release: 2024

Release datum: Mei, 2024

‘Age Is Just A Number’, het debuutalbum van de Nederlandse band Johnny Feel Good, komt binnenkort uit. De band, vernoemd naar bluesgitarist, Blues Hall of Famer en Edison-winnaar Johnny Laporte, is sinds hun start in 2012 uitgegroeid tot een formidabele live act. De tien originele nummers, live opgenomen in de studio – zonder overdubs, laten daar geen misverstand over bestaan. De band is inmiddels begonnen aan een tour om het album te promoten.

Tien ‘originals’ met hier en daar een randje en veel momenten van interactie die alleen kan ontstaan tussen muzikanten die elkaar goed kennen, door en door vertrouwen en die bereid zijn hun muzikale rugzakken en invloeden op het juiste moment leeg te gooien. Dat Johnny Laporte zich thuis voelt in dit gezelschap wordt helemaal duidelijk als je het album integraal afspeelt. De ‘vrije’ benadering van drums, ondersteund door smaakvolle baslijnen, het luchtige maar zeer doordachte pianospel en de twee gitaren die elkaar opzoeken, alles grijpt in elkaar. Voeg daar de zang aan toe en het geheel is meer dan compleet.

De titel van het album ‘Age is just a number’ is zeker van toepassing op Johnny Feel Good. In de afgelopen vijftig jaar maakten (of maken) de leden deel uit van bands als Barrelhouse, Livin’ Blues, Blue Planet, South Side Blues Revue, Jura, Dunkey SR en de Oscar Benton Bluesband. Muzikale (inter-)nationale carrières, gestart op jonge leeftijd, waarvan het einde nog lang niet in zicht is.

Met ‘Age Is Just A Number’, diep geworteld in de blues, neemt Johnny Feel Good je mee in hun dynamische muzikale wereld. Vol energie maar ook met de nodige zelfreflectie en humor. Niet omdat het kan maar omdat het moet…..

Website: https://www.bluesgate.nl/indexjfg.html

Tracks:
01. You’ve Gotta Rumble
02. I Want To Show You
03. The Gates Are Open
04. You Don’t Know Nothing
05. Dream Ride
06. Get Me Some Juice
07. Steel Trap Mind
08. How I Ended Up Here
09. Meet You In LA
10. All You’ve Got

Johnny Feel Good bestaat uit:
Armando Jansen: Gitaar
Johnny Laporte: Gitaar
Art Bausch: Drums
Mark Harmsma: Bas
Pim Spetter: Piano
Jan Blaauw: Zang