Review: Burning Sleeves – Turning The Light On

 

Burning Sleeves - Turning The Light On

Burning Sleeves – Turning The Light On
Format: CD / Label: Independent
Release: 2024

Tekst: Peter Marinus

‘Turning The Light On’ is het debuutalbum van de Finse band Burning Sleeves, die bestaat uit Jukka Lehtonen (zang, gitaar), Tero Roine (gitaar), Timo Väreluote (drums) en Anssi Airas (bas). Een debuutalbum waarop duidelijk wordt dat de band nog aan het zoeken is naar een passende muzikale stijl.

Zo houden ze zich bezig met blues-achtige nummers zoals de lui swingende akoestische blues Up Side Down met gemoedelijk slidegitaarspel, het broeierig pompende en semi-akoestische Visible But Unknown en het loom groovende Why Me.

Daarnaast zijn er invloeden te vinden vanuit de melodieuze Classic Rock hoek waarbij je af en toe aan “onze” Vandenberg moet denken.

Fire opent met een gitaarintro dat zo uit Vandenberg’s Burning Heart lijkt te zijn weggelopen. Een loom groovend nummer met prima akoestisch gitaarwerk. In het venijnig funkende The Price wordt dat Vandenberg geluid vermengd met Living Colour invloeden.

Ook de intieme ballad Sunshine vertoont flink wat verzorgde Classic Rock trekjes. Er duiken zelfs wat progrock invloeden op in de intieme instrumental Nepal. Het geluid in Messenger is een stuk donkerder en doet bij vlagen aan Blue Öyster Cult denken.

Stijlvast is dit debuutalbum van Burning Sleeves (nog) niet maar er is wel sprake van een sympathiek debuut.

Tracks:
01. Fire
02. The Price
03. Upside Down
04. Sunshine
05. Silent Consolation
06. Visible But Unknown
07. Nepal
08. Messenger
09. Why Me?
10. Build Your Dreams

Website: https://www.facebook.com/BurningSleeves/