Review: One Dime Band – Side Hustle

 

The One Dime Band - Side Hustle

One Dime Band – Side Hustle
Format: CD – Digital / Label: Toneblanket Records
Release date: 2024

Tekst: Peter Marinus

The One Dime Band is het duo John Brachler (gitaar, Resonator, banjo) en Paul Gallucci (zang, harmonica, gitaar, percussie) uit Boston. Zij ontmoetten elkaar op de High School van New York en begonnen als tieners al muziek te maken.

Hun debuutalbum ‘Gonna Take Sweet Time’ verscheen in 2017 en daarna won het duo de Boston Blues Society Blues Challenge en de Granite State Blues Society Challenge.

‘Side Hustle’ is hun derde album waarop ze worden bijgestaan door Paul Kuchanski (bas), Johnny Blue Horn (trompet), Mario Perrett (saxofoon), Izana Katz Katz (fiddle), Robin Hathaway (zang), Holly Harris (percussie), Romeo Debois (drums), Tim Curry (backing vocals) en Alizon Lissance (piano, orgel, accordeon).

We hebben hier te maken met een uiterst prettig album waarop de blues afgewisseld wordt met flink wat loom funkende nummers en daarnaast ook invloeden vanuit de rock & roll, Americana, dixieland, soul en zydeco.

Geopend wordt met de sprankelend groovende soulblues van Side Hustle met gepassioneerde soulvolle zang van Paul Gallucci, priemend gitaarspel en warme blazers. De fiddle van Izana Katz Katz zorgt in de broeierige blues Blackfoot Sun voor een zydeco sfeertje. Daarnaast vallen de brullende harmonica en de huilende akoestische slidegitaar op.

Na het luchtig boppende Mockingbird Way volgt de intiem deinende Americana van What You Done met warm acoordeonspel van Alizon Lissance. In het luchtig schuifelende Brooklyn Town duiken via de banjo en de gestopte trompet dixieland invloeden op. Backbell is een energieke, duidelijk door Chuck Berry geïnspireerde, rocker met de honkende saxofoon van Mario Perrett.

De luie funk is prominent aanwezig in het hoekige en ongepolijste Babylon Clouds met hard loeiend harmonicaspel en de “greasy” funk van Rib Grease, een heerlijk ontspannen instrumental. In de ballad Soul To Keep zingt Paul Gallucci een duet met de zeer soulvolle Robin Hathaway. De fiddle van Izana Katz Katz duikt wederom op in de deinende Americana van Cemetary Waltz.

De ongepolijst pompend blues van Gator In My Pond is de afsluiter van het album.

Een zalig en veelzijdig bluesy album van The One Dime Band!

Tracks:
01. Side Hustle
02. Blackfoot Sun
03. Mockingbird Way
04. What You Done?
05. Ain’t No Faker
06. Dr. Shine
07. Brooklyn Town
08. Backbell
09. Soul To Keep
10. Babylon Clouds
11. Cemetary Waltz
12. Rib Grease
13. Gator In My Pond

Website: https://onedimeband.com/home