++++Bros Landreth - 87

The Bros. Landreth – `87
Format: CD – LP – Digital / Label: Birthday Cake (The Orchard / Sony)
Releasedatum: 9 november 2019

Tekst: Paul Op den Kamp

Oasis, The Kinks, The Bee Gees. En deze band van Joe en David Landreth. Allemaal broers die samen muziek maken. Al is het voor The Bros. Landreth te hopen dat ze wat minder turbulent verloop van hun carrière zullen hebben. Uit de carrières van die andere muzikale broers toch dat samen werken niet altijd even goed is voor familiaire verstandhouding.

Wat precies de betekenis van het jaartal uit de titel is wordt niet echt duidelijk. Of een van de heren in dat jaar geboren is of dat het een speciale betekenis voor beiden heeft? Wie weet? De twee kinderen die vanaf de hoes hoopvol naar de luisteraar staren versterkt de indruk dat het verleden een betekenis heeft.
Andersom lijkt het jaartal op een manier van invloed te zijn op de muzikale inhoud. De stevige drums en uit de bocht gierende gitaren gelijk aan de muziek die John Hiatt of Bonnie Raitt in die jaren maakte. Americana die verhaalt over doodgewone mensen die het alledaagse leven proberen te doorstaan. Met alle goede of slechte gebeurtenissen die dit met zich meebrengt.
Het licht nostalgische tintje aan de muziek zegt niets over de hoge kwaliteit die de liedjes hebben. Vrolijke rockers en intieme, treurige luisterliedjes wisselen elkaar af. En ja, als een serie als Stranger Things een hit kan zijn. Waarom dan ook niet rockers met een jaren tachtig randje.
Hoe dan ook, `87 is voor iedere blues- en rockliefhebber een aan te raden album.  

Tracklist:
01. Something
02. Good Love
03. Got To Be You
04. Master Plan
05. Maryanne
06. Salvation Bound
07. Vulture Choir
08. Sleep Talker
09. You Just Keep Letting Me Down
10. Is It Me?
11. Better Now

Website: The Bros. Landreth