Review: The Head Hunters Blues Band – Back From The Delta

 

The Head Hunters Blues Band - Back From The Delta

The Head Hunters Blues Band – Back From The Delta
Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2024

Tekst: Peter Marinus

‘Back From The Delta’ is een heruitgave van het in 2019 verschenen album van The Head Hunter Blues Band uit Liverpool. Destijds een verschrikkelijk over het hoofd gezien album! En daarom is deze heruitgave meer dan terecht en mag tegelijkertijd gelden als één van de lekkerste Britse bluesrock albums van de laatste tijd!

The Head Hunters Blues Band werd in 2015 geformeerd en bestaat uit Jonnie Hodson (zang, harmonica), Big Bill Riding (gitaar), Bouncing Dave Rowlands (bas), Danny Cyril (keyboards) en Mark Hook (drums).

Hun bluesrock klinkt vooral ongepolijst met vlammend en gierend harmonicaspel en venijnig gitaarwerk.

Ze openen het album met de branderige bluesswinger Who’s Coming Down The Road, vol met brullend harmonicawerk van Jonnie Hodson, de vurig schurende gitaar van Big Bill Riding en de losjes swingende piano van Danny Cyril. Daarna volgt een lui pompende cover van Blind Willie Johnson’s Just Can’t Keep From Crying wederom met messcherp gitaar en harmonicaspel. Bye Bye Baby is vervolgens een loom pompende shuffle met prima krachtige zang, brullend harmonicaspel en zacht priemend gitaarwerk.

I’ll Get Along Somehow is een rockende shuffle gevolgd door een snijdende cover van Howlin’ Wolf’s She Gave Me Gasoline met een glansrol voor de kermende harmonica. John Lee Hooker’s Bottle Up And Go is voorzien van een losjes groovend geluid met hard brullend harmonicaspel.

Voor prima slowblues kan je terecht bij de cover van het Skip James nummer Devil Got My Woman en Barbecue Bob’s Mississippi Heavy Water Blues. Tampa Red’s Love Her With A Feeling pompt lekker lui en ongepolijst wat ook geldt voor het rauwe Reckless Disposition.

Na de kreunende slowblues A Few Short Lines sluit Rattlesnake Around My Neck het album op een rauw groovende wijze af.

Laten we in Godsnaam niet weer de fout maken om dit album van The Head Hunters Blues Band over het hoofd te zien! Hier hebben we namelijk te maken met een subliem Brits bluesrock album!

Tracks:
01. Who’s Coming Down The Road
02. Just Can’t Keep From Crying
03. Bye Bye Baby
04. I’ll Get Along Some How
05. She Gave Me Gasoline
06. Devil Got My Woman
07. Bottle Up And Go
08. Mississippi Heavy Water Blues
09. Love Her With A Feeling
10. Reckless Disposition
11. A Few Short Lines
12. Rattlesnake Around My Neck

Website: https://www.facebook.com/TheHeadHuntersBluesBand