Review: Rogue Johnsen Project – Home

 

Rogue Johnsen Project - Home

Rogue Johnsen Project – Home
Format: CD / Label: Cuckoos Nest Records
Release date: 2024

Tekst: Peter Marinus

Het is hier ineens zeer broeierig warm geworden. Het zweet begint langzaam te druppelen en een zeer loom gevoel overvalt mij. Verantwoordelijk voor deze zeer plaatselijke klimaatsverandering is het nieuwe album van Rogue Johnsen Project.

Een band rondom zanger en toetsenist Rogue Johnsen uit Washington, D C. Hij was in het verleden te vinden bij artiesten als W.C. Clark, Jesse “Guitar” Taylor, Lavelle White, Archie Bell & The Drells en Chris Polk.

Samen met gitaristen Mark Sours en Mike Dutton. drummers Joe Wells, Lance Foster en Jeff Newmarck en een anoniem gebleven bassist is Rogue nu aan zijn vierde album toe.

En van het begin tot het eind van het album word je gegrepen door de lome swingende nummers van dit album.

De eerste is het zweterige en lome Home met luie zang enals even loom pianospel en kermend gitaarwerk. Het geluid blijft broeierig in het schurend pompende With You Gone. Een onstuitbare swinger met heerlijk gierend soulorgel spel. Here In This World sluipt gluiperig voort met Rogue’s getergde zang en soepel rockende piano.

Het zweet blijft maar langzaam druppelen in de plakkerige blues New Highway Song. In My Blue Soul worden New Orleans funkgeluiden gemengd met Allman Brothers-achtig gitaarwerk.

Rogue’s piano steelt de show in de cover van het Charles Brown nummer Trouble Blues. In het schurende Nothing To Do With The Blues steekt de funk zijn kop op op een lui groovende wijze. Walkin’ Home is een lome pianoblues in de beste Charles Brown traditie waarna in Down The Line een smerig bonkende Diddley beat wordt ingezet.

Het rokerige, licht jazzy, Midnight Prayer sluit het album op een passende intieme wijze af.

Nooit geweten dat plakkerig zweten zo lekker kon zijn! Het is, al genietend,  zweten geblazen met dit heerlijke album van Rogue Johnsen Project.

Tracks:
01. Home
02. With You Gone
03. Here In This World
04. New Highway Song
05. My Blue Soul
06. Trouble Blues
07. Nothing To Do With The Blues
08. Wake Up Late
09. Walkin’ Home
10. Down The Line
11. Midnight Prayer

Website: http://roguejohnsenproject.com/