Recensie: Jos Harteveld – Tusken Skimer en Ljocht

 

Jos Harteveld - Tusken Skimer en Ljocht

Jos Harteveld – Tusken Skimer en Ljocht
Format: Single
Release: 2021
Tekst: Jarl Westerouen van Meeteren 

Onlangs verscheen de nieuwe single van de veelzijdige Friese muzikant en zanger Jos HarteveldTusken Skimer en Ljocht; het origineel kennen we van Rory Gallagher, namelijk Overnight Bag.

Helemaal in de stijl van Daniël Lohues, de Groninger troubadour Ede Staal en de Friese muzikanten De Kast en Twarres, maakt Jos Harteveld Friestalige muziek, vaak op tekst of vertaling van Wiebe van der Mei.

Hoewel de markt zich beperkt tot een klein gebied kan het zeker geen kwaad toch meer aandacht te schenken aan muzikanten die in hun moedertaal vaak met prachtige producties komen.

Zo ook deze single met een erg mooie tekst, ook hier van Wiebe van der Mei, (met de lyrics erbij best te volgen voor een niet-Fries), goede muzikanten en een heldere productie en eindmix. De hoog gezongen stem van Jos Harteveld zorgt voor de juiste spanning, intrigeert en zorgt ervoor dat je blijft luisteren.
De combinatie van stem, muzikale begeleiding van Ytzen Peterson en Michiel Hoogenboezumen en tekst is volledig in balans en zorgt voor een intense beleving.

Een vlot nummer met de goede dynamiek. Omrop Fryslan draait de single terecht regelmatig. Nu nog de omroep die zegt nationaal te zijn.

Website: Facebook