Recensie: Aaron West – Blues Night 2 – Live In Brisbane

 

Aaron West – Blues Night 2 – Live In Brisbane
Format: CD / Label: Independent
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

Als je een eerste blik op de tracklisting van het nieuwe album van de Australische zanger-gitarist Aaron West werpt is een eerste reactie “alweer een aantal uitgekauwde bluesklassiekers?”. Bij beluistering van dit album, de opvolger van ‘Blues Night’ uit 2020 blijkt dit echter totaal geen probleem te zijn doordat Aaron deze klassiekers een compleet eigen draai geeft.

Daarbij wordt hij dan ook nog eens ondersteund door een fantastische band, wiens leden voor mij helaas onbekend gebleven zijn door een gebrek aan informatie.

Aaron West komt uit New South Wales en werd  geïnspireerd door de bluesplaten collectie van zijn vader. Al snel bezocht Aaron het conservatorium voor een studie jazz gitaar en jazz zang.

Dat jazz verleden is af en toe nog hoorbaar in zijn spel. Zoals in de breekbare slowblues Hard Times, een cover van een Ray Charles nummer. Het gitaarwerk klinkt hier namelijk lekker romig en jazzy. Howlin’ Wolf’s Killing Floor krijgt een loom funkende versie met soepel jazzy pianospel en bijtend gitaarwerk.

Robert Johnson’s Come On In My Kitchen heeft een ongepolijst schurend begin en gaat daarna over in een zacht bonkend bluesnummer met pompende funky Diddley beat drums, snijdend slidespel en bijtende sologitaar.

Are You Ready For The Blues is een losjes swingende B.B. King- achtige shuffle, die je alleen maar met “YES” kunt beantwoorden.

De klassieker Hoochie Coochie Man is in een dreigende trage versie te horen met haast twangende gitaarwerk en een schurend huilende harmonica. In de lui deinende Otis Rush cover All Your Love (I Miss Loving)  duikt onverwachts een salsaritme op.

Aaron’s soulvolle zang komt prima tot zijn recht in de cover van Sam Cooke’s Nothing Can Change This Love.

Als toegift volgt dan nog een pompende cover van Little Willie Littlefield’s Kansas City.

Laat de overdaad aan covers van bluesklassiekers je hier niet afschrikken want dit live album van Aaron West is een absolute aanrader voor alle bluesrockers onder ons!

Tracklist:
01. Killing Floor
02. Hard Times
03. Come On In My Kitchen
04. Are You Ready For The Blues
05. Hoochie Coochie Man
06. Key To The Highway
07. All Your Love (I Miss Loving)
08. My Babe
09. Nothing Can Change This Love
10. Kansas City

Hits: 2