Review: Glenn Marais & The Mojo Train – Red, Hot And Blue

 

Glenn Marais And The Mojo Train - Red, Hot And Blue

Glenn Marais & The Mojo Train – Red, Hot And Blue
Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2024

Tekst: Peter Marinus

Het feit, dat we hier met het achtste album van Glenn Marais & The Mojo Train te maken hebben, geeft tegelijkertijd aan dat we al heel wat gemist hebben.

Glenn Marais & the Mojo Train is een band uit Toronto, Canada, die bestaat uit zanger-gitarist Glenn Marais, drummer Jeff Saulnier, de van the Maples bekende bassist Manny DeGrandis en toetsenist Jesse Karwat (Mother Earth). In 2024 was de band semi-finalist van de Memphis Blues Challenge.

Op hun nieuwe album een prima mix van blues, soul en funk. Te beginnen met de sompig groovende blues van That’s Where My Mojo’s At met de hard kermende harmonica van gast Mike Stevens en de venijnige slide van Glenn Marais.

Superfunk…de naam belooft het al! Een solide groovend funky nummer met Glenn op zijn vurig scheurende gitaar. Ook Love Denied klinkt funky maar dan op een haast New Orleans-achtige wijze. Loom en lui met het gierende soulorgel van Jesse Karwat.

De intiemere soulvolle kant van de band komt aan bod in het deinende Red, Hot And Blue en het Hall & Oates achtige The Song Of Love. It All Went Down is een rauw bonkende slide blues gevolgd door de Wet Willie-achtige funky soul van Love, Sweet Love. Het geluid van Wet Willie is ook terug te vinden in het sprankelende Pink Lemonade. Hold Me High is vervolgens een zeer krachtig groovende rocker.

Het album wordt zeer spetterend afgesloten met het waanzinnig funky en instrumentale Professor Day met superfunky baswerk, een funky clavinet en de schroeiende funkgitaar van Glenn.

Hopelijk vindt dit prima album van Glenn Marais & the Mojo Train zijn weg naar de fans van de soulvolle en funky blues!

Tracks:
01. That’s Where My Mojo’s At (ft. Mike Stevens)
02. Superfunk
03. Love Denied
04. Red, Hot And Blue
05. It All Went Down
06. Love Sweet Love
07. The Song Of Love
08. Hold Me High
09. Pink Lemonade
10. Can’t You See
11. Professor Day

Website: https://glennmaraisandthemojotrain.ca/