Jasper Van ’t Hof & Friends Play The Blues

 

Jasper Van ’t Hof & Friends Play The Blues

Jasper Van ’t Hof & Friends Play The Blues
(special guest Cesar Zuiderwijk)

Op donderdag 2 november speelt jazzlegende en Edison én Boy Edgar Award winnaar Jasper van ’t Hof met een aantal muzikale vrienden in Ut Huus in Olst.

Een grote uitdaging voor de grootmeester van de zwarte en witte toetsen want Jasper speelt deze avond ‘de blues’.

Jasper neemt niet alleen één van de grootste gitaarhelden van Nederland mee; Tom Veltien, maar ook meervoudig bluesaward winnaar Big Bo en niemand minder dan zijn muziekvriend Cesar Zuiderwijk. Een line-up waar je U tegen zegt.

Jasper van ’t Hof
Jasper van ’t Hof is een van de meest actieve jazzmuzikanten in Europa. Hij heeft meer dan 70 albums opgenomen. Jasper is een echte muzikale veelvraat. Hij heeft met God en alleman gespeeld in honderden samenstellingen en in grote en kleine formaties. Van solo tot Big Band.

Met zijn Pili Pili projecten, reisde hij de hele wereld over. Hij heeft gespeeld met Philip Catherine, Charlie Mariano, Archie Shepp, Ernie Watts, Bob Malach, Keith Jarett, Angélique Kidjo, Pierre Courbois en vele anderen.

In 1982 ontving Jasper een Edison, in 1997 kreeg hij de Bird Award en in 2018 de Boy Edgar Award. Vijftig jaar lang heeft hij door Europese, Aziatische en Afrikaanse landen getoerd. Altijd op zoek naar nieuwe avonturen. Zelfs op 76-jarige leeftijd is zijn inspiratie en tomeloze energie niet tot stoppen te dwingen. Nog altijd speelt Jasper in verschillende formaties met tijdgenoten maar zeker ook met hedendaagse jazzmusici zoals Stefan Lievestro en Jamie Peet.

En op 2 november gaat Jasper een volgende uitdaging aan: Jasper play’s the Blues.

Muzikale vrienden | Cesar Zuiderwijk
Ook al heeft Jasper een indrukwekkende staat van dienst en ruim 70 albums uitgebracht, brood verdienen in de (Nederlandse) jazzwereld is geen sinecure. Met de inkomsten van deze show kan Jasper zijn aankomende album bekostigen.

Ut Huus in Olst stelt de grote zaal ter beschikking en de muzikale medewerking komt van één van de meest talentvolle gitaristen van Nederland; Tom Veltien, zangeres en muziekdocent Britt de Jong uit Olst, zanger en songwriter Marijn Ooijman, Nederlands beste bluesartiest Big Bo en een geweldige ritmesectie bestaande uit Marco Overkamp op drums en Donald van der Goes op bas.

Als special guest ontvangt Jasper niemand minder dan, zijn grote vriend, Cesar Zuiderwijk (Golden Earring / Sloper), waarmee Jasper in 1985 een fabelachtig album uitbracht onder de naam ‘Labyrinth’.

Maak je op voor een avond bevlogen, vrij geïnterpreteerde blues en jazz, die je nooit meer mee zult maken, onder leiding van grootmeester Jasper van ’t Hof en mede georganiseerd door Dé Blueskrant.

Kaarten á € 15,- voor deze unieke show zijn te koop via: www.uthuus.nl

Friends