Review: My Own Army – A King On Every Corner

 

My Own Army - A King On Every Corner

My Own Army – A King On Every Corner
Format: CD – Digital / Label: OOB Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Hoewel we hier te maken hebben met het vijfde album van de Rotterdamse band My Own Army behandel ik dit album alsof we hier te maken hebben met een sensationeel debuut! Deze band is naar mijn mening namelijk nog lang niet zo bekend als dat ze zou moeten zijn!

Herman de Kok (zang, gitaar), Vincent Hekkert (gitaar), Sven Spierings (drums, samples) en Ferry Westdijk (bas) weten ook op dit album met een geluid te komen waarin de beste elementen uit de alternatieve rock scene ( a la Alice In Chains, Tool, A Perfect Circle) vermengd zijn met invloeden uit de psychedelische rock, metal en grunge.

Onder leiding van producer Hans Pieters opent het album met A Beautiful Secret, dat begint met een diep borrelende pulserende synthesizer waarna er al snel overgeschakeld wordt op messcherpe rock met met smerige riffs en een furieus geluid. Daarna rockt Orange Robes broeierig voort waarin het geluid van Alice In Chains gemixt wordt met het geluid van Sjako! Behoorlijk eigenwijs dus!

Lucky Ones is vervolgens een donker fragiel deinend nummer met een versplinterend harde gitaarsolo. Wooden Sheets gaat de massief, traag voortdreunende, rockkant op. De intiemere kant van de band komt aan bod in de alternative rock ballad Like Gods In The Garden met een dromerig sprankelend geluid.

Ook Outnumbered klinkt dromerig en psychedelisch met een stevig riffend refrein. Warpaint is wederom een messcherpe rocker met bulderend gitaarwerk. Psychedelica en harde alternative rock gaan hand in hand in het hoekig riffende Mary’s Song.

Na het intieme en donker dreunende A Hero’s Welcome verzorgt Hospital Lies de afsluiting van dit album op een behoorlijk melodieuze wijze waarbij ook ruimte is voor de psychedelica en alternative rock.

Laat dit keer het album van My Own Army niet onopgemerkt aan je voorbij gaan want met deze band hebben we er weer een prima Nederlandse band bij!

Tracks:
01. A Beautiful Secret
02. Orange Robes
03. Lucky Ones
04. Wooden Sheets
05. Like Gods In The Garden
06. Outnumbered
07. Warpaint
08. Mary’s Song
09. A Hero’s Welcome
10. Hospital Lies

Website: https://www.myownarmy.nl/