“Take Away The Hurt” is de eerste single/videoclip van Ledfoot’s vijfde cd/lp ‘Black Valley’ dat op 19 maart verschijnt!

Van de Amerikaanse zanger/singersongwriter/gitarist Tim Scott McConnell is ‘Black Valley’ zijn vijfde solo-album onder de noemer Ledfoot.

McConnell is al actief sinds de jaren 70 als solo-artiest en als lid van diverse formaties. In de jaren 80 genoot hij vooral bekendheid als lid van The Rockats en in de jaren 90 met de band The Havalinas. In die laatste hoedanigheid tourde McConnell o.a. als voorprogramma van Bob Dylan tijdens zijn “No Mercy”-tour in Engeland en Frankrijk.

Als componist schreef hij vele songs voor uiteenlopende acts van TNT (rock) tot Sheena Easton (pop). Belangrijkste wapenfeit is dat hij de track “High Hopes” schreef van het gelijknamige album van Bruce Springsteen uit 2014.

In 2007 verscheen zijn debuut-album ‘The Devil’s Songbook’onder de naam Ledfoot; “I put together the different techniques from over 30 years of playing, combined a 12-string guitar with steel fingerpicks, a brass slide, open-tuning, very heavy strings and a stomp box, mixing this with a dark lyrical & melodic sense and dubbing it ‘gothic blues’, a sound close to the murder ballad tradition”.

Recensie: Ledfoot & Ronni Le Tekrø – A Death Divine

Vorig jaar verscheen van Ledfoot nog het meer melodische singer-songwriter duo-album ‘A Death Divine’ dat hij samen met TNT’s Ronni Le Tekro opnam, maar ‘Black Valley’ is de ware opvolger van zijn vierde album ‘White Crow’ dat in 2019 een Spellemansprisen (een soort van Noorse Grammy) won in de categorie ‘Best Blues Album’!