Review: The Sidekicks – Homemade

 

The Sidekicks - Homemade

The Sidekicks – Homemade
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Independent
Release: 2024

Tekst: Peter Marinus

Meulhörn…Ik moet eerlijk toegeven, dat ik nog nooit van dit Oost-Groningse plaatsje had gehoord. Het is de thuisbasis voor de band the Sidekicks. Deze band werd in 2007 opgericht en debuteerde met het album ‘Blues And More Blues’. En die albumtitel geeft prima weer waar deze band zich mee bezig houdt. Bluesy muziek waarin de Classic Rock, en dan met name de ballads, een grote rol speelt. Door de prima krachtige zang  van Teo de Haan duiken er regelmatig Whitesnake/David Coverdale invloeden op.

Naast Teo bestaat de band uit Peter Hummel (gitaar), die ooit les kreeg van Erwin Java, Arnout Arkenbout (Hammond, piano), Fenno de Boer (bas) en Wim Entzinger (drums).

De blues komt in een aantal nummers prominent voorbij zoals in de opener van het album, Last Fool. Een lui schurende boogie met heerlijk pompend en gierend Hammondspel van Arnout Arkenbout, splijtend bijtend gitaarspel van Peter Hummel en de doorleefde zang van Teo de Haan.

Daarna volgt de warme bluesballad Birds. Een nummer, dat mij qua sfeer aan Shylina van Livin’ Blues deed denken.

Mirror is een zacht soulvol funkend bluesrocknummer en You Left Me Standing is een losjes rockende shuffle mat rauw bijtend gitaarwerk en de pompende piano van Arnout Arkenbout.

Zoals gezegd zijn de ballads flink vertegenwoordigd. Hey Jim is een heerlijk intiem nummer, Keep The Fire Burning een weldadig deinende ballad en Last Train klinkt al even intiem en warm. Get Me Out Of Here bewijst dat de band ook om kan gaan met een broeierig funky nummer.

De afsluiter van het album, Way Of Love, begint met de soulvol pompend Hammond waarna het nummer overgaat in een indringende slowblues met een verrassend swingende organjazz break.

Een prima nieuw album van the Sidekicks. Een aanwinst voor de Nederblues!

Tracks:
01. Last Fool
02. Birds
03. Mirror
04. Hey Jim
05. Get Me Out Of Here
06. You Left Me Standing
07. Keep The Fire Burning
08. Last Train
09. Way Of Love

Website: https://www.thesidekicks.nl/