Review: Altered Five Blues Band – Testifyin’

 

Altered Five Blues Band - Testifyin’

Altered Five Blues Band – Testifyin’
Format: CD – Digital / Label: Blind Pig Records
Release: 2024

Tekst: Peter Marinus

Een zeer aangename release en hopelijk een voorbode van een snel te verschijnen nieuw album. Daar hebben we mee te maken met deze EP van Altered Five Blues Band uit Milwaukee.

Op deze zevende release van Jeff Taylor (zang), Jeff Schroedt (gitaar), Mark Solveson (bas), Alan Arber (drums) en Steve Huebler (keyboards) blijkt dat we hier te maken hebben met een prima soulvolle bluesband, die qua stijl vaak aan bijvoorbeeld Big Twist & the Mellow Fellows doet denken.

De door Tom Hambridge geproduceerde EP opent met de funky blues Don’t Tell Me I Can’t waarin de zeer krachtige en zeer soulvolle zang van Jeff Taylor direct opvalt.

In de lui schurende pompende blues Whiskey Got Me Married (prima titel overigens!) is de krachtig huilende harmonica van Jason Ricci te horen naast het venijnig vlammende gitaarwerk van Jeff Schroedt. Ook Brand New Bone is een lui pompende blues, opnieuw met de vurig brullende harmonica van Jason Rice en de rockende piano van Steve Huebler.

I’ve Got The Scars To Prove It is vervolgens een soulvol deinende shuffle waarin Jason Rice opnieuw hard kermend harmonicaspel laat horen. De EP eindigt zoals hij begon. Met een heerlijk groovende blues in You Can’t Win (If It Ain’t Within).

Aangezien de EP slechts 5 nummers bevat zit er niets anders op dan hem opnieuw af te spelen. En dat is voorwaar geen straf!

Prima soulvolle bluesband!

Tracks:
01. Don’t Tell Me I Can’t
02. Whiskey Got Me Married
03. Brand New Bone
04. I’ve Got The Scars To Prove It
05. You Can’t Win (If It Ain’t Within)

Website: https://www.alteredfive.com/