Samantha Martin & Delta Sugar On Tour

 

Samantha Martin & Delta Sugar
photo: Paul Wright

 

De band stapelde de voorbije jaren al talloze nominaties en prijzen op elkaar. Het meest recente album ‘The Reckless One’, kreeg internationaal veel lof toegezwaaid.

Met de nodige vertraging om bekende reden, volgen er nu in oktober en november eindelijk optredens in Nederland en België. Dat het er wel eens explosief aan toe zou kunnen gaan, verklappen deze selectieve quotes uit verschenen recensies:

“Martin zal er geen bezwaar tegen aantekenen wanneer je haar de vrouwelijke evenknie van Otis Redding zou noemen. Harten bloeden en breken, emoties gutsen uit alle poriën, de blazers duwen en porren, de organist wil naar de kerk.” (Lust For Life, december 2020)

‘The Wreckless One’ is een volbloed soulplaat, waarop de diepe, af en toe rauwe stem van La Martin omlijst wordt door een soepel opererende band, waarin naast vocalen en blazers ook de verscheidenheid aan toetsen (Hammond, Farfisa) opvalt. Onthoud die naam!” (Jazzism, december 2020)

“Haar krachtige funky en soulvolle stem pakt je bij je kladden. Als dan Delta Sugar zorgt voor een massief bandgeluid met veel inbreng van de blazerssectie en de liedjes allemaal bovengemiddeld zijn, is hier dus gewoon sprake van een aanrader in de rootsy soulblues.” (Heaven magazine, jan-feb 2021)

Tourdata:
20 okt Enschede – Mystic Theatre
23 okt Utrecht – Tivoli (Ramblin Roots)
24 okt Gent (B) – The Rock Factory
06 nov Apeldoorn – Blues Cafe
13 nov Tilburg – HeyHoef Backstage
14 nov Drachten – Iduna
20 nov Zaandam – Blues aan de Zaan Festival

Website: https://samanthamartinmusic.com/

Samantha Martin & Delta Sugar Reckless One One