Recensie: Various Artists – Boss Black Rockers Volume 10 – Eeny Meeny Minie Moe

 

Various Artists - Boss Black Rockers Volume 10 - Eeny Meeny Minie Moe

Various Artists – Boss Black Rockers Volume 10 – Eeny Meeny Minie Moe
Format: CD / Label: Koko-Mojo Records
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

Te bestellen bij o.a. Bol.com

‘Eeny Meeny Minie Moe’ is het tiende, en laatste deel, van de fantastische serie ‘Boss Black Rockers’ op het Koko-Mojo label. Een serie waarin het rockende geluid van de Afro-Amerikaanse rhythm & blues centraal staat.

En ook op deel 10 is het obscure artiesten gehalte weer enorm.

Lester Robinson was een zanger -gitarist, die niet verder kwam dan drie singles. Zijn Oh Babe is een enorm vurige, onstuimige rocker.

Er staat nog een groot aantal rauwe wilde rockers op het album zoals Doc Starkes & the Nite Riders met Love Me Like Crazy waarin de gemene zang en de bijtende gitaar opvallen.

De zang in het pompende Holy Smoke Baby van the Cadillacs klinkt al even rauw.

Eeny Meeny Minie Moe van Baby Cortez is een wild galmende rocker en het geluid van The Jump van Richie Richardson & the Jaguars trekt naar de garagerock.

Richard Berry gaat in Yama Yama Pretty Mama overduidelijk op de wilde Little Richard toer terwijl Willie Egan met Rock & Roll Fever een rauw snijdend nummer aflevert.

Van de meer luchtigere nummers springt de loom deinende klassieker Messin’ With The Kid van Junior Wells er boven uit.

Hey Mrs. Jones (Part 1) van the Check Mates is een echte partykiller waarbij je loom deinend van je cocktail kunt lurken.

Zowel Jailbird van Red Smiley & the Vel Tones als Sister Jenny van Johnny Fuller vertonen behoorlijk wat Fats Domino trekjes.

Two Big Feet van het obscure duo Henry & Mamie is gewoonweg hilarisch te noemen.

‘Eeny Meeny Minie Moe’ is een prachtige afsluiter van een schitterende serie, die je absoluut in zijn geheel in huis moet halen!

Various Artists - Boss Black Rockers Volume 10 - Eeny Meeny Minie Moe - back

Hits: 0