Recensie: The Kenny Brothers Band – Friends, Lovers And Radios

 

The Kenny Brothers Band – Friends,Lovers And Radios
Format: CD – Digital / Label: Neighborhood Records
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

Het heeft even geduurd maar het tweede album van the Kenny Brothers Band is nu verschenen.

De opnames voor dit album begonnen in 2019 maar door al die Corona narigheid en bijbehorende lockdown is het album nu pas verschenen.

Het gaat hier om een band uit Portsmouth, New Hampshire, rond de broers Kenny, Joe Kenny (zang, bas, akoestische gitaar, orgel, mandoline, tuba), Taylor Kenny (drums, percussie, zang) en Billy Kenny (zang, elektrische en akoestische gitaar, resonator gitaar), aangevuld door Tim Martin (piano, orgel).

Zij brengen Americana voorzien van vleugjes blues en funk.

Het album gaat over een persoon, die op zoek is naar zijn eigen geluk en daarbij constant te maken heeft met een omgeving, die hem vertelt hoe hij dat moet doen.

De opener Black Eyed Susan is een stevig rockend Americana nummer met een Crazy Horse-achtige felheid en prima warme zang.

Het rockgehalte wordt in Running Away ietsjes verhoogd met een hoekige rocker als resultaat waarin het geluid van Warren Zevon, the Rolling Stones en Tom Petty terug te horen is. Het intieme Farmers Girl gaat vervolgens weer meer de Tom Petty kant op.

Het titelnummer Friends, Lovers And Radios is een luchtig aanstekelijk nummer met fris mandolinespel en lichte REM trekjes. Yes Man Blues is een losse Western swinger met bijbehorende banjo van Scott Heron en schrijnende fiddle van Betsy Heron. Die fiddle keert, al kreunend, terug in het breekbare countrynummer Forever Now met prima meerstemmige zang.

One That Got Away klinkt lui en bluesy en heeft een behoorlijk Wild Horses (Rolling Stones) gehalte. Making Mistakes is vervolgens een krachtig zwierend Americana rocknummer met vlammend gitaarwerk, dat gevolgd wordt door het breekbare, bluesy Praying For Love.

In de afsluiter Slowing Down is de hemels mooie meerstemmige zang van de broers te horen.

The Kenny Brothers Band levert met haar tweede album een album van hoogstaande Americana kwaliteit af!

Tracklist:
01. Black Eyed Susan
02. Running Away
03. Farmers Girl
04. Friends, Lovers And Radios
05. Yes Man Blues
06. One That Got Away
07. Forever Now
08. Making Mistakes
09. Praying For Love
10. Slowing Down

Website: The Kenny Brothers Band

Hits: 2