Recensie: Anna Elizabeth Laube – Annamania

 

 

Anna Elizabeth Laube – Annamania
Format: CD – Digital / Label: Ahh…Pockets! Records – Continental Records Service
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

De liefhebbers van zeer intieme vrouwelijke singer-songwriters kunnen weer een nieuwe naam aan hun verlanglijstje toevoegen: Anna Elizabeth Laube. Hoewel, nieuw….zij is al sinds haar debuutalbum ‘Outta My Head’ uit 2006 bezig maar is in ons land nog niet echt doorgebroken.

Dat zou met dit album zo maar eens kunnen veranderen. We hebben hier te maken met een verzamelalbum met nummers afkomstig van haar eerdere vier albums.

Anna Elizabeth Laube is gezegend met een zeer intiem, omfloerst stemgeluid waardoor vergelijkingen met zangeressen als Suzanne Vega en Katie Melua onontkoombaar zijn.

Dat is gelijk te horen in de intieme folkie ballad Sweet Boy From Minnesota met zacht priemend gitaarwerk van Corey Mathew Hart.

Time To Move On is een cover van een Tom Petty nummer en is hier getransformeerd tot een breekbare stemmige pianoballad met fraai spel op de French Horn van John Turman. Een hemels mooie versie!

Ook de blues komt tweemaal voorbij. If You Build It is een slepende broeierige blues met lui pianospel en een sfeervolle slidegitaar. Beautiful Boy is vervolgens een zacht stuwende akoestische blues.

Chuck Leavell schuift aan op de piano in het lome funky Oh My! (Oh Me Oh Me Oh My) en de funk is ook aanwezig in Hippy Boyfriend met zijn hard knallende funky drums. I’m Gone zou bekend kunnen zijn van de Netflix serie Locke & Key en is een donker rauw bonkend nummer met brandend gitaarspel.

Het hoogtepunt van dit album is de intieme pianoballad Please Let It Rain In California Tonight, een nummer waar de Sing A Simple Song Of Freedom klasse vanaf druipt.

Dit album van Anna Elizabeth Laube zal voor velen, waaronder ik, een ontzettend aangename kennismaking zijn!

Tracklist:
01. Sweet Boy From Minnesota
02. Time To Move On
03. All My Runnin’
04. If You Build It
05. Oh My! (Oh Me Oh Me Oh My)
06. Jardim Dà Estrela
07. Already There
08. Beautiful Boy
09. Sunny Days
10. Hippy Boyfriend
11. I’m Gone
12. Please Let It Rain In California Tonight
13. Tree

Website: Anna Elizabeth Laube