Recensie: Brigitte DeMeyer – Seeker

 

Brigitte DeMeyer – Seeker
Format: CD – Digital / Label: BDM Music Records
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

Het is pas maart 2021 en nu al heb ik een kandidaat voor “album van het jaar”. Het gaat om het achtste album van singer-songwriter Brigitte DeMeyer. Een artieste, die oorspronkelijk uit Californië komt maar momenteel in Nashville, TN, verblijft.

Zij hanteert een stijl, die zeer dicht tegen het werk van zowel Sheryl Crow als Rickie Lee Jones aan ligt. Intieme nummers dus, af en toe voorzien van een bluesy of jazzy geluid.

Een belangrijke rol op dit album is weggelegd voor Jano Rix (piano, orgel, drums). Zijn soepele spel, vooral op de piano, duikt regelmatig op.

Naast Rix wordt Brigitte geholpen door Ted Pecchio (bas), Kris Donegon (gitaar), JP Ruggieri (gitaar, pedal steelgitaar), Alfreda McCrary (backing vocals), Oliver Wood (gitaar), Chris Wood (bas) en Viktor Krauss (bas).

photo by Gina R. Binkley

Een zeer goed voorbeeld van het geluid van Brigitte DeMeyer is de opener van dit album, All The Blue. Een zeer loom en intiem nummer in een Sheryl Crow-achtige stijl met een fraai huilende pedal steelgitaar, een zacht brommende bas en Brigitte’s warme sensuele zang.

Jano Rix speelt een voorname rol met zijn soepel rollende pianospel in Cat Man Do. Een nummer met een zachte bluesy groove en Garth Hudson (the Band) achtig orgelspel.

In Salt Of The Earth gaat Brigitte de sensuele soulblues kant op met een Hi-achtig geluid en de lekkere omfloerste stem van Brigitte. Louisiana is vervolgens een breekbare pianoblues met indringende bluesy zang.

Het geluid van Rickie Lee Jones is hoorbaar aanwezig in het warm jazzy groovende Ain’t No Mister. Seeker is een stemmige ballad met een sfeervolle cello en slidegitaar.

Roots And Wings And Bones is de prachtige afsluiter van dit album. Een indringende en intieme ballad.

Album nummer 8 van Brigitte DeMeyer is een uitstekend album geworden!

Tracklist:
01. All The Blue
02. Cat Man Do
03. Salt Of The Earth
04. Louisiana
05. Calamity Gone
06. Already In
07. Ain’t No Mister
08. Wishbone
09. Seeker
10. Roots And Wings And Bones

Website: Brigitte DeMeyer