Ongepolijste funky bluesrock

 

Manny Walters - Live At Milestone

Manny Walters – Live At Milestone
Format: CD / Label: Independent
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

Ook uit Zuid-Afrika komt tegenwoordig hoogstaande bluesrock. Dat bewijst het vierde album van zanger Manny Walters wel.

Zijn nieuwe album werd, bij gebrek aan liveoptredens, live opgenomen in de Milestone Studios in Kaapstad, als een livestream opname.

Op het album wordt Manny begeleid door Asher Gamedze (drums), Eugene Ackerman (bas) en Greg Abrahams (gitaar).

De sfeer van dit album is behoorlijk broeierig en schurend rauw. En vrijwel altijd funky. De zang van Manny klinkt als een rauwe variant op Lenny Kravitz, behoorlijk soulvol en bluesy.

Geopend wordt met het zinderende Hitting Hard Now waarin de schroeiende, schurende gitaar de boventoon voert en die daarnaast ook nog eens uitbarst in een vlammende gitaarsolo.

Dreamers is een broeierige ballad met galmende gitaren. Het nummer gaat over in een lui skankend, bluesy, reggaenummer. Time klinkt iets luchtiger maar nog altijd behoorlijk schurend.

Martha is een intieme, dromerige ballad met Manny’s slaperige zang en een kermende gitaar. In het broeierige Hear Me Now kom je Voodoo Chile invloeden tegen. Een rauw vlammend bluesrock nummer met hard splijtend gitaarwerk.

Joseph pompt vervolgens rauw schurend voort, gevolgd door de knarsende groovy bluesrock van The Baptist. My Own Fault opent met de lome funky drums en bas en groovet daarna lekker loom verder.

Manny sluit zijn nieuwe album af met nog een broeierig funkend nummer, Get Mine met wederom schrapend en knarsend gitaarwerk.

Het nieuwe album van Manny Walters zal zijn weg weten te vinden naar de liefhebbers van ongepolijste funky bluesrock.

Tracklist:
01. Hitting Hard Now
02. Dreamers
03. Time
04. Martha
05. Wondering
06. Hear Me Now
07. Joseph
08. The Baptist
09. My Own Fault
10. Get Mine

Website: Manny Walters

Hits: 2