Voor de liefhebbers van spijkerharde bluesrock boogie!

 

Guitar Pete - Hellhound Boogie

Guitar Pete – Hellhound Boogie
Format: CD – Digital / Label: Grooveyard Records
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

Aangezien er jammer genoeg een eind is gekomen aan ZZ Top door het overlijden van bassist Dusty Hill is er een boogie ruimte die snel opgevuld dient te worden. En ik heb een prima kandidaat! Guitar Pete! Oftewel gitarist-zanger Pete Brasino. Deze Amerikaanse artiest bracht al albums uit met Guitar Pete’s Axe Attack en Snakeyed Sue.

En nu komt hij dus met een album onder de Guitar Pete vlag. En er wordt je werkelijk geen rust gegund op dit album want Guitar Pete en zijn anonieme begeleiders blijven maar door raggen!

Nadat er via Pete’s gitaar een aantal motoren wegspuit opent de ontzettend lekkere en logge bluesrock boogie Asphalt Outlaws, dat de energie van ZZ Top mengt met het volume van Leslie West’s Mountain.

De invloed van ZZ Top is overduidelijk aanwezig in Naked Ladies & Alcohol. Een voor velen hemelse combinatie in een log funky groovend nummer. Stitches is een genadeloos harde bluesrock boogie met gillend en bijtend gitaarwerk en Pete’s gromzang.

Parts Unknown begint met een akoestisch intro, dat al snel vermorzeld wordt door spijkerharde massieve boogie. Lost My Mind (Quarantined) begint aanvankelijk als een ontspannen sfeervol nummer met J.J. Cale trekjes maar al snel blijkt het hier toch om een vurige bluesrocker te gaan.

Rollin’ In is een blaarvormende schurende boogie, die gevolgd wordt door het Tush-achtige Mama Whiskey. In Hellhound Boogie worden wat Status Quo invloeden toegevoegd aan de instrumentale sompige boogie. Gonna Dump That Chick heeft de nodige Boom Boom Boom invloeden vermengd met giftig hoekig stompende boogie geluiden. Een uitzinnig razend nummer!

Na een onweer intro sluit Pete het album af met het donkere It Rained For Daze waarin je Fleetwood Mac invloeden kan terugvinden.

Dit album van Guitar Pete is een absolute aanrader voor de liefhebbers van spijkerharde bluesrock boogie!

Tracklist:
01. Asphalt Outlaws
02. Naked Ladies & Alcohol
03. Stitches
04. From Parts Unknown
05. Lost My Mind (Quarantined)
06. Rollin’ In
07. Mama Whiskey
08. Hellhound Boogie
09. Gonna Dump That Chick
10. It Rained For Daze

Website: Facebook