Recensie: Lucero – When You Found Me

 

Lucero - When You Found Me

Lucero – When You Found Me
Format: CD / Label: Lliberty & Lament – Thirty Tigers Records
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

Het wordt hoog tijd dat de band Lucero uit Memphis, Tennessee, eens bekender gaat worden bij het “grote publiek”! De band heeft namelijk haar vijftiende album uitgebracht, een album dat vol staat met donkere rootsrock. De ene keer fel rockend en de andere keer dromerig en licht psychedelisch.

De band bestaat momenteel uit Ben Nichols (zang, gitaar), Rick Steff (keyboards), John C. Stubblefield (bas), Brian Venable (gitaar) en Roy Berry (drums).

Het door Matt Ross-Spang geproduceerde album opent met Have You Lost Your Way? Een nummer, dat opent met hoekige raspende gitaarlicks en een donkere synthesizer. Brian Venable voorziet het nummer van zijn huilende gitaargeluiden. Naarmate het nummer vordert neemt de heftigheid toe om plots tot stilstand te komen.

Outrun The Moon zit in de pompende rootsrock hoek met een dromerig psychedelisch geluid en een rauw randje, door de gruizige doorleefde zang van Ben Nichols.

Back In Ohio is een goed voorbeeld de van gemeen rockende kant van de band. Een nummer, dat klinkt als een mix van Warren Zevon en Bruce Springsteen en uiteraard hoort daar een Clarence Clemmons-achtige saxofoon bij (bespeeld door gast Jim Spake).

Van de meer ingetogen nummers springend het dromerige zwevende Pull me Close Don’t Let Go, het loom deinende The Match met zijn prachtig galmend gitaargeluid en het the Church achtige A City On Fire er uit.

Het geluid van the Church is ook aanwezig in het stuwende Good As Gone.

Hopelijk gaat dit prima vijftiende album van Lucero er nu eens voor zorgen dat deze band bij ons meer bekend gaat raken.

Tracklist:
01. Have You Lost Your Way?
02. Outrun The Moon
03. Coffin Nails
04. Pull Me Close Don’t Let Go
05. Good As Gone
06. All My Life
07. The Match
08. Back In Ohio
09. A City On Fire
10. When You Found Me

Website: Lucero

Hits: 3