Recensie: Black Hammer Voodoo – Free World

 

Black Hammer Voodoo - Free World

Black Hammer Voodoo – Free World
Format: Single / Label: Independent
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

Dit nummer overtuigt opnieuw!

Het is geen geheim, dat ik al sinds hun debuutalbum een groot fan ben van de Nederlandse band Black Hammer Voodoo. Een lekker eigenzinnige band, die elementen als blues, Classic Rock en funky rock zonder enige moeite door elkaar husselt.

De band werd in 2016 opgericht en had destijds Kim Snelten (harmonica) en de Australische gitarist Sam Shine in de gelederen naast zanger-bassist Michiel van Leeuwen en drummer Francesco Libero.

Snelten en Shine vertrokken na het debuutalbum en werden vervangen door Roy van Oost (gitaar, fluit).

Dit jaar gaat het derde album, ‘The Year Of The Rat’, verschijnen, opnieuw met een mastering van Pete Maher.

De single Free World is de voorloper van dat album en dit nummer overtuigt opnieuw!

Het opent met de rauw galmende gitaarriffs van Roy van Oost waarna een fel pompend rocknummer losbarst. Een nummer met een bluesy geluid en waarin je ook elementen uit de Classic Rock zoals the Who, Led Zeppelin, Jimi Hendrix maar ook Living Color tegenkomt.

Het nummer lijkt te gaan over de erbarmelijke leef- en arbeidsomstandigheden van de in ons land werkzame Oostblok werkmigranten.

De zang van Michiel van Leeuwen is als vanouds dreigend en sinister en zijn bas vormt samen met de drums van Francesco Libero wederom een groovend fundament voor dit nummer. Roy van Oost leeft zich in een solo uit op een snijdende, psychedelische Hendrix wijze.

Free World straalt weer de vertrouwde wrange Black Hammer Voodoo kracht uit! Kom maar op met dat album!

Website: http://www.blackhammervoodoo.com/