Recensie: Backwater Roll Blues Band – Live At The Platform

 

Backwater Roll Bluesband - Live At The Platform

Backwater Roll Blues Band – Live At The Platform
Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2021

Tekst: Jan Wolf

Zo af en toe kom je het tegen….een plaat waar het plezier vanaf spat, zo‘n plaat waarvan je weet dat hij hoog in je jaarlijstje gaat eindigen…precies zo‘n plaat hebben we hier te pakken met ‘Live At The Platform’ van de Backwater Roll Blues Band.

De Backwater Roll Bluesband is een harmonica gedreven blues band uit Southampton, UK. De band heeft al in meerdere samenstellingen getourd en zijn een graag geziene gast op festivals zowel in de UK als in Europa. Dit is het tweede live album van de heren, opgenomen in The Platform Tavern in hun hometown Southampton.

Vanaf de opener Mr Highway Man wordt de toon direct gezet voor een avondje dampende stampende vette blues, met de Bo Didley klassieker Who Do You Love wordt er vanzelfsprekend veel ruimte voor de harmonica van Miff Smith gevonden maar de gitaren stelen de show, zo smerig dat het lekker is.

Love That Burns is een Fleetwood Mac nummer wat een andere aanpak vereist van de Backwater leden dan voorgaande nummer maar ook in een ingetogenere stijl weten ze te overtuigen, de Albert Collins cover Shoe On The Other Foot is weer wat meer uptempo en met SRV, Jimmy Reed en BB King komen er nog een aantal prima covers voorbij.

Gast gitarist Jon Amor speelt vanavond mee en dus kan een nummer als Fistful Of Dirt van The Hoax niet ontbreken. Al met al krijgen we een live registratie van een avondje bluesgeschiedenis in song keuze en gebracht door uitstekende muzikanten die een hoorbare passie en liefde hebben voor de muziek. Een kniesoor die dan struikelt over gebrek aan eigen materiaal. Ook op deze wijze wordt de vlam brandend gehouden.

Met ‘Live At The Platform’ is er wederom een erg fijne live plaat gekomen die het uitstekend zal doen en die de live reputatie van de Backwater Roll Blues Band bevestigd.

Tracks:
01. M.r Highway Man
02. Who Do You Love
03. Love That Burns
04. Shoe On The Other Foot
05. Cold Shot
06. Done Lost Your Good Thing Now
07. Big Boss Man
08. Fistful Of Dirt

Band:
Miff Smith – Vocals / Harmonica
Deano Mathhias – Guitar
Louis Mathhias – Guitar
Barry Pethers – Bass Guitar
Chris Pope – Drums
Richard Stickler – Keyboards

Feat. Jon Amor – Guitar

Website: https://www.facebook.com/Backwater-Roll-Blues-Band