Deborah Parlor – Dreaming Wide Awake

 

photo credit: Aricia Bouman

 

Deborah Parlor – Dreaming Wide Awake
Format: CD – Digitaal – Vinyl (later in 2021)
Label: Eigen Beheer (Parlor Music)
Release: 2021
Release datum: 28 mei, 2021

‘Dreaming Wide Awake’ is het debuut van Deborah Parlor, een zangeres en songwriter van Nederlandse bodem die een naam voor zichzelf aan het maken is in de wereld van de Americana- en popmuziek.

Voor haar eerste release schreef Deborah vijf krachtige country/pop songs die door producer JB Meijers tot een overtuigend geheel werden gesmeed. Deborah noemt zichzelf een ‘rebel at heart’ en roept met haar songs, een mix van stoere Americana en countrypop met eerlijke teksten en een internationale sound, een misschien wel ouderwets gevoel van vrijheid op.

De Amsterdamse Deborah is geen vreemde op het podium en werkt al jaren in de muziekindustrie als schrijfster en uitvoerend artiest. Ze groeide op omringd door muziek en theater en wist al jong dat dit de passie was waar ze haar leven mee wilde vullen.

Na haar conservatoriumopleiding startte ze enthousiast met verschillende producties en tourtjes in binnen en buitenland – ze ontdekte haar talent om liedjes te schrijven en gitaar te spelen en groeide zo langzaam maar zeker naar haar eigen muzikale identiteit.

Het besluit om in 2018 voor een jaar naar Londen te verhuizen, waar ze samenwerkte met Don Mescall (Ronan Keating) en Tom Nichols (Kylie Minogue) bracht haar carrière in een stroomversnelling. Terug in Nederland bleef Deborah schrijven, nu ook met Nederlandse artiesten. JB Meijers was onder de indruk van haar zang- en schrijftalent en haakte aan als producer van de songs.

photo by Will Falize

Deborah Parlor is een perfectionist, ze weet wat ze wil en de lat ligt hoog. ‘Dreaming Wide Awake’ kwam tot stand in samenwerking met onder meer collega muzikant en singer-songwriter Ed Struijlaart, JB Meijers (The Common Linnets, De Dijk, Barry Hay) Peter Slager (Bløf) en gitarist Leif de Leeuw die meeschreef aan de titelsong.

Geïnspireerd door Stevie Nicks en Alison Krauss en door nieuwe namen zoals Kacey Musgraves en Maren Morris ontwikkelde Deborah Parlor een eigen sound: Amerikaans maar met een randje van Nederlandse rauwheid en een internationale attitude!

Website: Deborah Parlor

Hits: 14