Recensie: Trevor B. Power – What Is Real

 

Trevor B. Power - What Is Real

Trevor B. Power – What Is Real
Format: CD – Digital / Label: Farm 189 Records
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

Trevor B. Power uit New Jersey verraste in 2019 met zijn debuutalbum ‘Everyday Angel’. Een album waarop de blues en Americana op een prima, soms rauwe wijze, werden vermengd.

En dat gebeurt op de opvolger ‘What Is Real’ weer! Dit keer wordt Trevor bijgestaan door Anthony Krizan (producer, drums, gitaar, bas), Will Wilde (harmonica), Danielle Illario (zang) en Rob Clores (keyboards).

Trevor beschikt over een zeer rauw, haast grommend stemgeluid, dat in de rauwere nummers vooral goed tot zijn recht komt. Zo klinkt hij zwaar grommend in de bonkende rauwe rocker World Gone Mad met heerlijk schurend en brandend slidegitaarwerk.

Funky bluesrock is te horen in het soepel groovende Get Well Johnny met soulvolle vocale bijstand van Danielle Illario.

De invloed van John Cougar is erg groot in de stevige Americana rocker Pandemic 2020 waarin Trevor tot de conclusie komt dat “with all of our money, we can’t stop the pain”.
Op sommige momenten klinkt Trevor zeer ontspannen en intiem zoals in de shuffle I’m Still In. Een nummer met een J.J. Cale-achtige loomheid.

Het intieme I’m A Fool gaat daarentegen meer de Willie Nelson kant op. In het pittig rockende Sexy Witch dartelen Trevor en Danielle Illario om elkaar heen en laten de nodige versiertrucs op ons los. Een nummer vol passie en wellust.

Na de vurig schroeiende bluesrocker Easier Way met zijn loeiende harmonica volgt Life Is Good, met de nodige Johnny B. Goode trekjes.

Trevor sluit het album op intieme wijze af met het semi-akoestische This Old Road, dat doet denken aan de akoestische nummers van Peter Frampton uit de 70’s.

Dit tweede album van Trevor B. Power is net zo indrukwekkend als zijn debuutalbum. Een aanrader dus!

Tracklist:
01. World Gone Mad
02. Get Well Johnny
03. Pandemic 2020
04. I’m Still In
05. Easier Way
06. Life Is Good
07. I’m A Fool
08. Sexy Witch
09. Woman
10. This Old Road

Website: Trevor B. Power

Hits: 0