Review: Annika Chambers & Paul Deslauriers – Good Trouble

 

Annika Chambers & Paul DesLauriers - Good Trouble

Annika Chambers & Paul Deslauriers – Good Trouble
Format: CD / Label: VizzTone Label Group
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Zonder de andere muzikanten op dit album tekort te doen durf ik te stellen dat zangeres Annika Chambers de show steelt op dit nieuwe album, dat zij samen met haar echtgenoot Paul Deslauriers (gitaar) opnam.

Annika beschikt namelijk over een magnifieke powerhouse stem, die ontzettend soulvol klinkt. Een stem waarmee ze elk nummer op dit album compleet naar haar hand zet. Of het nu een eigen compositie is of een cover.

Uiteraard had Annika het niet zonder haar muzikanten kunnen doen. Paul Deslauriers (gitaar), J.P. Soars (gitaar), Chris Peet (drums, bas), Gary Davenport (bas), Alec McElcheran (bas), Barry Seelen (keyboards), Bernard Deslauriers (drums) en Kim Richardson (backing vocals) zorgen voor de zeer soulvolle, swingende en soms broeierige begeleiding.

Het album gaat van start met You’ve Got To Believe. Een nummer, dat steunt op een lui funky Bo Diddley beat met zowel sprankelend folky mandoline spel als rauwe gitaarriffs. En uiteraard de zeer krachtige stem van Annika! Stand Up klinkt lui groovend op een broeierige wijze met gemeen bijtend gitaarwerk.

Isn’t It A Pity is een cover van het George Harrison nummer, dat omgetoverd is tot een zeer intiem groovend soulbluesnummer. De powerhouse zang van Annika steelt de show in het broeierige en snijdende Heavy Load. Met de cover van Joe South’s Walk A Mile In My Shoes begeeft Annika zich op het luchtige swingende soulrock terrein.

De klassieker I Need Your Love So Bad, van Little Willie John (en bekend van Fleetwood Mac) is in een indringende slowblues versie te horen met vlammend gitaarwerk.

We Got The Blues is een stuwende bluesy rocker gevolgd door de luie funky blues van I’m Going To Live The Life I Sing About In My Song waarin Annika’s zang van een Mavis Staples-achtige klasse is.

Na de luchtige rocker Money’s Funny is het tijd voor het hoogtepunt van het album. De cover van Mountain’s Mississippi Queen. Een zeer verrassende cover van dit Classic Rock nummer, die door Annika’s zang compleet naar haar hand wordt gezet.

Het broeierig schurende I Need More Power sluit het album op een gospelachtige bedwelmende wijze af.

Een subliem album!

Tracks:
01. You’ve Got To Believe
02. Stand Up
03. Isn’t It A Pity
04. Heavy Load
05. Walk A Mile In My Shoes
06. I Need Your Love Do Bad
07. We Got The Blues
08. I’m Going To Live The Life I Sing About In My Song
09. Money’s Funny
10. Mississippi Queen
11. I Need More Power

Website:
https://www.annikachambers.com/
https://nl-nl.facebook.com/PaulDeslauriersBand/