Harlem Lake – Volition Live

 

Harlem Lake - Volition Live

Harlem Lake – Volition Live
Format: CD
Label: Eigen Beheer
Release: 2023

Release datum: 23 Februari, 2023

Nieuw album en release show Harlem Lake

Harlem Lake, de Nederlandse winnaar van de European Blues Challenge 2022, brengt live-album uit genaamd ‘’Volition Live’’ en nodigt alle fans uit voor de release show op 3 maart 2023 in Culemborg!

Op 24 februari, 1,5 jaar na hun debuutplaat (‘A Fool’s Paradise vol. 1′), verrast Harlem Lake de fans met een nieuwe plaat. ‘Volition Live’ bevat 6 nummers van ‘A Fool’s Paradise vol. 1’, 6 covers en 1 nieuw origineel, allemaal live opgenomen. De band nam twee van hun grootste liveshows van 2022 op; mainstage Culemborg Blues (28.08.22) en een theatershow tijdens Better Get Hit Festival (10.09.22). Op de plaat hoor je het beste van die twee werelden: zowel de extatische energie van het festivalpodium als de eerlijke focus van een theaterzaal.

Ter viering van deze gelegenheid organiseert Harlem Lake samen met de organisatie van Culemborg Blues hun album release show. Deze vindt plaats op vrijdag 3 maart in De Gelderlandfabriek in Culemborg. Zoals ook op de plaat te horen is, zal de band daar optreden met hun 10-koppige band. Alle fans zijn van harte uitgenodigd om deze show bij te wonen en mede daarom koos Harlem Lake deze centraal gelegen locatie. Tickets kosten €15 en uiteraard zal de nieuwe CD te koop zijn voor €15.

Tickets en CD pre-orders zijn te bestellen via de website van de band: www.harlemlake.com

Harlem Lake - Volition Live - banner

Maar, Volition Live is dus de titel. Verschillende stijlen zijn de horen op het album: Stevige blues rock zoals de single ‘The River’, rock ’n roll toegift ‘Jack In The Box’ en ‘Deaf & Blind’, waar de band de studio versie ontstijgt met een Deep Purple-achtige orgelsolo.
Groovende 70’s covers zoals ‘The Letter’, ‘Got To Get Better In A Little While’, ‘Beware’ en ‘Don’t Change Horses’ zetten de blazerssectie in de spotlight.
‘Guide Me Home’, ‘I Won’t Complain’ en het tedere ‘That’s How Strong My Love Is’ tonen allemaal een emotionele kant van de band. En natuurlijk vergeet Harlem Lake hun roots niet en verblijdt hun fans met een paar gerefurbishte blues tracks: het traditionele ‘I Wish I Could Go Running’, ‘Whiskey Drinking Woman’ en ‘Please Watch My Bag’, die de langste en dynamieste gitaarsolo van het album bevat.

Harlem Lake werd pas 4,5 jaar geleden opgericht, maar maakte al veel van de ergste bandnachtmerries mee: een band break-up en een regering die jarenlang alle concerten annuleerde vanwege de wereldwijde pandemie. Desondanks vonden ze een briljante nieuwe ritmesectie, gebruikten ze de vrije tijd om een album op te nemen en in 2022 werd hun doorzettingsvermogen en harde werk eindelijk beloond. Door het winnen van de European Blues Challenge verzekerden ze zich van een succesvolle festivalzomer. Terwijl de heren en dame enthousiast zijn voor de toekomst en werken aan hun 2e studioalbum, is het nu tijd om hun huidige succes te vieren met een live-plaat, genaamd Volition Live:

Volition [ voh-lish-uhn ] noun
1. the act of willing, choosing, or resolving; exercise of willing.
2. a choice or decision made by the will.
3. the power of willing; will.

De nummers op ‘Volition Live’ bevatten allemaal de rauwe energie waar de concerten van Harlem Lake om bekend staan. Met meeslepende solo’s en zang schuwt Harlem Lake geen enkele emotie. Al die gevoelens worden gedreven door het collectief van hun XXL-band. Extra-extra-large omdat de band uit 5 leden bestaat, maar voor speciale gelegenheden brengen ze een blazerssectie en achtergrond-zangeressen mee. En zonder hen zou een live plaat uiteraard niet compleet zijn.

Op Volition Live toont Harlem Lake een schaarse virtuositeit met dynamische tracks en verfrissende songwriting, die de luisteraar doet denken aan bands als de Tedeschi Trucks Band en Joe Cocker zijn Mad Dogs & Englishmen. Ze slagen erin om de covers op het album als nieuw te laten klinken. Lead zangeres Janne Timmer zingt met overgave, alsof ze de verhalen van de muziek zelf beleeft. De band speelt niet enkel hun eigen werken na, maar geeft die verdieping met solo’s waarin de band de luisteraar omarmt met rijk muzikaal vakmanschap.

Harlem Lake won in juni 2022 de European Blues Challenge na het winnen van de Dutch Blues Challenge in 2019. Hun debuutplaat ‘A Fool’s Paradise vol.1 uit 2021 demonstreert de muzikale ontwikkeling en potentie van de band. Frans magazine Rock ’n Force schreef: ”Door middel van rock, blues en soul toont Harlem Lake ongelooflijke diepte en een gevoel van perfecte vloeibaarheid, allemaal geleid door de intense en krachtige stem van hun zangeres. Monumentaal.” Ze hebben in 2022 op meerdere internationale festivals gestaan en werken momenteel aan hun tweede studio-opname: ‘A Fool’s Paradise vol. 2′ die in juni 2023 wordt verwacht.

Website: https://harlemlake.com/

Tracks:
01. The River
02. Beware
03. Whiskey Drinking Woman
04. Deaf & Blind
05. Guide Me Home
06. I Wish I Could Go Running
07. Please Watch My Bag
08. Got To Get Better In A Little While
09. That’s How Strong My Love Is
10. The Letter
11. I Won’t Complain
12. Don’t Change Horses
13. Jack In The Box

Harlem Lake
Harlem Lake