Het is volop smullen en schransen geblazen op dit album

 

Various Artists - Koko-Mojo Diner 3 – Southern Menu

Various Artists – Koko-Mojo Diner Volume 3 – Southern Menu
Format: CD / Label: Koko-Mojo Records
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

Eén ding is zeker: Je zal nooit teleurgesteld worden door de verzamelalbums op het Koko-Mojo label. Ze staan altijd vol met de meest waanzinnig mooie en swingende obscure rhythm & blues parels.

Ook op deel drie van de Koko-Mojo Diner serie.  Het is volop smullen en schransen geblazen op 28 nummers, die allemaal over eten gaan.

Je vindt een aantal bekende namen zoals Louis Jordan met zijn altijd jolige geluid in de luie shuffle Chicken Back, John Lee Hooker die zich op een funky en uiteraard rauwe wijze op Onions stort.

Ook Brownie McGhee valt onder de bekende namen. Zijn Barbecue Any Old Time is een ongepolijst bluesnummer met een ratelend washboard. Count Basie is met zijn orkest aanwezig in de stuwend boppende instrumental Ham N Eggs.

Hetzelfde Ham N Eggs gerecht komt langs bij Skip Manning. Bij hem gaat het om een onstuimige rauwe rhythm & bluesrocker met een smerig garagegeluid.

Etta James klinkt krachtig als altijd in het venijnig pompende Shortnin’ Bread Rock. Cab Calloway’s Everybody Eats When They Come To My House heeft zijn karakteristieke jolige swing.

Bluesgigant Robert Johnson waagt zich in They’re Red Hot aan de “hot tamales”.

Van de obscure artiesten springen de smartelijke doo wop van the Counts in Hot Tamales, de fel pompende doo wop van Don & Juan in Chicken Necks, de luie shuffle Hungry Man van Titus Turner met diens krachtige zang, de losse boogie woogie van Cecil Gant in Owl Stew, de primitief pompende blues van Hop Wilson’s Chicken Stuff, de rauw scheurende saxboogie Flapjack van Noble Thin Man Watts en het bizar pruttelende rauwe Soup-Bone van Chaz + 2 er uit.

Absoluut hoogtepunt is de als altijd zeer vettig klinkende Andre Williams met zijn The Greasy Chicken, die overigens heel veel weg heeft van diens Bacon Fat.

Een verzamelaar waarbij het water je in de mond loopt van genot en die hongerig maakt naar deel 4.

Various Artists - Koko-Mojo Diner 3 – Southern Menu-back

Hits: 1