Recensie: The Poppy Jasper Band – One For The Road

 

The Poppy Jasper Band - One For The Road

The Poppy Jasper Band – One For The Road
Format: CD / Label: Icarus Productions Records
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

Een prima aanwinst in de Southern Rock sector

Met het debuutalbum van The Poppy Jasper Band hebben we een typisch Amerikaans album te pakken. Typisch Amerikaans omdat je hier een muzikaal menu voorgeschoteld krijgt dat voor een groot gedeelte bestaat uit Southern Rock en Bob Seger-achtige rock.

Twee muziekstijlen, die het in Amerika altijd goed doen maar waar in Europa, en dus ook in ons land, ook altijd een grote groep liefhebbers voor te vinden is.

The Poppy Jasper Band komt uit Silicon Valley, PA, en bestaat uit Stephen Beard (zang, gitaar), Paul Dawson (keyboards, zang), John Ladas (sologitaar, zang), Tanner Hallinan (bas) en Sam Sotelo (drums, percussie).

De band opent het album met het donkere en broeierige Mississippi Delta waarin je het swamp geluid van Tony Joe White (As The Crow Flies) tegenkomt maar dan vermengd met Southern Rock invloeden. Een lekker zweterig nummer met de hard schurende gitaar van John Ladas.

Wanted Man is daarna een krachtig rockend Southern Rocknummer, dat losjes drijft op een funky Bo Diddley beat. De zang van Stephen Beard is hier behoorlijk Bob Seger-achtig. De ballad Whiskey River zit ergens tussen Lynyrd Skynyrd en Bob Seger in met heerlijk melancholisch huilend gitaarwerk.

In het mid-tempo County Line bewijst de band dat ze ook in staat is om een intiem Bob Seger-achtig nummer af te leveren. Het nummer wordt gezongen door John Ladas. Time Heals All Wounds bevat rauwe Neil Young-achtige elementen maar dan met de Bob Seger-achtige zang van Stephen Beard.

Built To Last wordt gezongen door Paul Dawson en is een bluesy deinend nummer. Na het loom groovende Who Asked You? volgt de weelderig lome Southern Rock ballad The Road. Good On Me is een krachtig riffende rocker met ruimte voor solospots voor bassist Tanner Hallinan en drummer Sam Sotelo.

Het album wordt afgesloten door een tweetal ballads, Best Things Of My Youth en Never Enough.

The Poppy Jasper Band bewijst met haar debuutalbum dat ze een prima aanwinst is in de Southern Rock sector.

Tracklist:
01. Mississippi Delta
02. Wanted Man
03. Whiskey River
04. County Line
05. Time Heals All Wounds
06. Oz
07. Built To Last
08. Who Asked You?
09. The Road
10. Good On Me
11. Best Things Of My Youth
12. Never Enough

Website: https://poppyjasperband.com/