Recensie: Five Points Gang – Wanted

 

Five Points Gang - Wanted

Five Points Gang – Wanted
Format: CD – Digital / Label: Lunaria Records
Release: 2021

Tekst: Jan Wolf

De bezieling spat er werkelijk vanaf

De Five Points Gang is een bijzonder leuk bandje met Londen als uitvalsbasis maar met Brazilië, en waar Wales ook vertegenwoordigd is het een internationaal gezelschap. Ze timmeren sedert 2018 aan de weg en hebben al menig harten veroverd met hun lockdown video‘s vorig jaar en een live EP.

Stevig pompende bluesrock met invloeden uit de jazz, funk en hier en daar wat soul…… een bluestrio met invloeden uit o.a jazz, sounds familiair?

‘Wanted’ is de opvolger van een live EP uit 2019, die hoewel erg lekker toch het live gevoel mist omdat er weinig publiek hoorbaar is. Een aantal van de nummers op die EP hebben hun weg gevonden naar een studio uitvoering op dit eerste volledige album.

Er wordt meteen goed afgetrapt met How Long en wanneer de trein op stoom is krijgen we niet veel gelegenheid om tot rust te komen, de bezieling spat er werkelijk vanaf. Er was dan ook maar een echt uitgangspunt voor de heren; laten we de echte muziek terugbrengen naar de 21e eeuw, gecombineerd met opwindende live optredens.

Met ‘Wanted’ hebben ze een opmerkelijk volwassen eerste album afgeleverd en weten ze op incidentele momenten de valkuilen te omzeilen die gepaard gaan met een vorm van blues waar jazz invloeden ingegoten worden. Een album waarmee ze aantonen over een eigen geluid te beschikken.

We hebben hier dus niet te maken met nazaten van de roemruchte Five Points Gang uit New York, waartoe onder andere Al Capone en Lucky Luciano behoorden maar de huidige Gang leden zullen er ongetwijfeld voor tekenen als ze over honderd jaar nog net zoveel bekendheid genieten als de Amerikaanse Gang leden…. Laten we hopen dat als dat zo blijkt te zijn, dat het dan om hun muziek is en niet omdat ze het pad van de Amerikanen gevolgd hebben.

Tracklist:
01. How Long
02. All In All
03. Let‘s Stay Together
04. Drifting Away
05. All She Said
06. What King Of Man
07. All Points Bulletin
08. Deep Inside
09. Made Man
10. Love By The Gun
11. The Only One
12. The Secret
13. I See You Now

Band:
Gaet Allard – Drums & Backing Vocals
Dinho Barral – Bass & Backing Vocals
Joe Pearson – Lead Guitars & Vocals
Julien Baraness – Backing Vocals (Tracks 1,2 & 7), Lead Guitar (Track 4)
Chris Rand – Hammond B3 (Tracks 1,3 & 5), Saxophone (Track 4)

Website: https://fivepointsgang.com/