Recensie: The Kokomo Kings – A Drive-By Love Affair

 

The Kokomo Kings - A Drive-By Love Affair

The Kokomo Kings – A Drive-By Love Affair
Format: CD – Vinyl LP / Label: Rhythm Bomb Records
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

The Kokomo Kings is een Zweeds/Deense samenwerking, die al sinds 2012 actief is. Ze zijn nu toe aan album nummer vier en dat album is gevuld met zeer aanstekelijke, korte, swingende nummers waarin een mix plaats vindt van blues en rock & roll.

De band bestaat uit Magnus Lanshammer (bas, backing vocals), Ronni Audar-Boyson (gitaar), Daniel Winero (drums, maracas) en Martin Abrahamsson (zang, gitaar).

Alle nummers op dit album zijn geschreven door Magnus Lanshammer en zijn voor stuk voor stuk voltreffers!

Er wordt geopend met The Wonder Man. Een rockabilly nummer met een bluesy randje, stuwend boppend met een rauw geluid. Een prima swingende opening van het album!

Daarna volgt het losjes swingende Buckle Up! Een nummer waarin je niet onder het Dave Edmunds geluid uit komt. Ook in de rocker No Dinner Tonight komt het geluid van Dave Edmunds weer bovendrijven.

In het broeierig pompende She’s Shaking Up A Storm zit een lekker  Fabulous Thunderbirds geluid met schroeiend gitaarwerk.

A Million Stars is vervolgens een hoekig pompend bluesy rock nummer, die op zijn beurt gevolgd wordt door de luie pomper Gotta Get It Off The Hook met prima snerpend blues slidegitaarspel. Die slidegitaar is ook lekker aan het schroeien in het sompig pompende A Drive-By Love Affair.

En het gaat maar verder met lekkere swingende nummers! Turning Wine Into Water is opzwepend a la the Fabulous Thunderbirds, Too Late To Grow Up een luie rhythm & blues pomper, Jump Like A Chicken een fris boppende bluesy swinger en het broeierig schurende The Smile Of A Shark.

Drinking Fire And Eating The Ash sluit het album op een opzwepend pompende wijze af.

Album nummer vier van the Kokomo Kings toont aan dat we hier met één van de lekkerste Europese bluesbands te maken hebben!

Website: https://kokomokings.com/

The Kokomo Kings - A Drive-By Love Affair - back