Deze muzikanten tonen aan dat zij nog vele jaren mee kunnen

 

The Immediate Family - Can’t Stop Progress

The Immediate Family – Can’t Stop Progress
Format: CD / Label: Quarto Valley Records /
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

Met the Immediate Family heb je het over een partij muziekervaring van heb ik jou daar! Een band met muzikanten, die als sessiemuzikanten op albums van onnoemelijk veel artiesten hebben gespeeld.

Zo was gitarist-zanger Danny Kortchmar o.a. te vinden in de band the Section en op albums van onder meer James Taylor, Carole King, Crosby & Nash en Donovan.

Gitarist-zanger Waddy Wachtel zat in Keith Richards & the X-Pensive Winos en speelde op albums van o.a. the Everly Brothers, Buckingham-Nicks, Maria Muldaur en Carole King.

Bassist Leland Sklar kwam je o.a. tegen bij James Taylor, Jackson Browne, the Doors en Chi Coltrane terwijl drummer Russ Kunkel te vinden was op albums van Lyle Lovett, B.B. King, Bob Dylan, James Taylor en vele anderen.

Gitarist Steve Postell is vergeleken met zijn bandleden nog een groentje maar hij speelde al wel met Alphonso Jonson, John Oates en David Crosby.

Als een groep ervaren studiomuzikanten een band gaat vormen en opnames gaat maken loop je het risico om met een routineus bandje te maken te krijgen die hun kunstjes vertonen en totaal geen risico nemen.

Niets van dat alles echter bij the Immediate Family!

Er wordt namelijk rauw rockend geopend met Can’t Stop Progress, dat een Neil Young & Crazy Horse-achtige rauwheid koppelt aan het rockgeluid van Warren Zevon. Een nummer met een ongepolijst geluid en lekker branderige gitaarriffs.

One More Time Or Two is van een totaal andere aard. Een luchtig deinend nummer in een aangenaam subtropisch muzikaal jasje waarin Beatles en Crosby Stills Nash invloeden opduiken in de prima meerstemmige zang.

De blues is, al brandend, aan bod in 3:45 Coming Through in een broeierig nummer met een schroeiend Little Feat geluid.

De ingetogen, breekbare, kant van de band is in de ballad Easier te horen. Met dit nummer ga je terug naar het 70’s geluid van bijvoorbeeld America of Fleetwood Mac.

In de afsluiter Machine Gun Kelly lijkt het alsof Neil Young zich aan de reggae waagt met een ongepolijst lui skankend resultaat.

The Immediate Family laat horen dat hun ervaring absoluut niet tot slaapverwekkende egorock leidt. Integendeel! Deze muzikanten tonen aan dat zij nog vele jaren mee kunnen.

Tracklist:
01. Can’t Stop Progress
02. One More Time Or Two
03. 3:45 Coming Through
04. Easier
05. Machine Gun Kelly (live)

Website: The Immediate Family