The Coffis Brothers – In The Cuts
Format: CD – Digital / Label: Blue Rose Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

De liefhebbers van Tom Petty kunnen na diens overlijden weer een blij gezicht opzetten want The Coffis Brothers presenteren met hun vierde studioalbum het soort rootsrock, dat bij de Petty fans zeer zeker in de smaak zal vallen.

De Coffis Brothers zijn Jamie Coffis (zang, keyboards) en Kellen Coffis (zang, gitaar) samen met Kyle Poppen (sologitaar), Aidan Collins (bas, backing vocals), Sam Kellerman (drums, percussie) en Tim Bluhm (gitaar, backing vocals, productie, bekend van de band Mother Hips).

Op een prima wijze weten deze broers hun rootsrock te mengen met invloeden als the Byrds, the Jayhawks en de al genoemde Tom Petty.

Zo klinkt de mid-tempo pompende rock van Beating Myself Up behoorlijk Tom Petty-achtig terwijl de zang zelfs aan Tim Knol doet denken. Ook in de lui pompende countryrock van Makes No Difference is Tom Petty duidelijk aanwezig plus scherp snijdend gitaarwerk.
In My Imagination is een intiem warm deinend nummer met een zonnig geluid en prima Eagles-achtige meerstemmige zang. Too Good To Let Go is een stevig bonkend rocknummer met een bluesy geluid en zelfs power pop-achtige gitaarriffs.
Het rootsgeluid van the Jayhawks is te horen in het verfrissende Take Me terwijl Tom Petty weer van grote invloed was in het lui deinende Other Side. In het sprankelende Do You Think About Me duikt het gitaargeluid van the Byrds op. Play It Loud is een hoekig stampend rootsrock nummer met schreeuwend leadgitaarwerk.
In de afsluiter, Bye Bye Susie, weet de band een prima frisse mix van rock, rootsrock en Buddy Holly-achtige pop af te leveren.

Dit album van The Coffis Brothers is zonder meer als aanrader voor alle rootsrock fans te bestempelen!

Tracklist:
01. Beating Myself Up
02. Makes No Difference
03. In My Imagination
04. Real Thing
05. Too Good To Let Go
06. Take Me
07. Other Side
08. Do You Think About Me
09. Right Love
10. Play It Loud
11. We Will Meet Again
12. Bye Bye Susie

Website: The Coffis Brothers