Recensie: The Bad Day Blues Band – Table By The Wall

 

The Bad Day Blues Band - Table By The Wall

The Bad Day Blues Band – Table By The Wall
Format: CD – Digital / Label: Lunaria Records
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

Maak je klaar om totaal omver geblazen te worden door dit debuutalbum van de Londense band the Bad Day Blues Band. Hun geluid is namelijk verpletterend hard, rauw en opwindend, zoals dat bij de betere bluesrock hoort!

De band bestaat uit Adam Rigg (zang, bas), Sam Spranger (harmonica), Nick Peck (gitaar) en Andrea Tremolada (drums).

Op het door Chris Bolster (o.a. Paul McCartney en Oasis) geproduceerde album is het geluid van 70’s bands als Led Zeppelin en Humble Pie veelvuldig terug te horen.

Bijvoorbeeld in het hoekig groovende Table By The Wall. Een hard en rauw nummer met Humble Pie trekjes. De hard kreunende harmonica van Sam Spranger heeft de grootst mogelijke moeite om zichzelf hoorbaar te maken in dit geweld!

Het Zeppelin geluid is te horen in het logge funky Burn It Down en zeer zeker in Hurricane met een hard brullende harmonica. De cover van Sam & Dave’s Hold On (I’m Comin’)  klinkt zeer onstuimig hard en rauw.

De Bo Diddley beat wordt ingezet in het swingende dreunende Be Careful What You Wish For. Een nummer, dat met zijn dreunende geluid zelfs als een bluesy versie van the Glitterband klinkt.

Het bluesrockpad wordt even verlaten voor een uitstapje richting donker pompende rock in Stop. In Jump hoor je het “how how how how” boogie geluid van ZZ Top terug terwijl Wandering Man meer de Rolling Stones kant op trekt.

De afsluiter Luna Rooms opent als een sfeervolle soulvolle bluesrock ballad maar gaat daarna onverwachts over in een vurig pompende rocker waarin zanger Adam Rigg vokaal alles geeft wat hij in huis heeft.

Een zeer indrukwekkend debuutalbum van een uitstekende Britse band!

Tracklist:
01. Hold On (I’m Comin’)
02. Table By The Wall
03. Burn It Down
04. Fatman
05. Be Careful What You Wish For
06. Hurricane
07. Stop
08. The Hustler
09. Wandering Man
10. Jump
11. Forget
12. Luna Rooms

Website: Facebook

The Bad Day Blues Band