Recensie: AJ Fullerton – The Forgiver And The Runaway

 

AJ Fullerton – The Forgiver And The Runaway
Format: CD – Vinyl – Digital / Label: VizzTone Label Group
Release: 2021
Tekst: Bert van Kessel

AJ Fullerton is een grote jongen in zijn thuisstaat Colorado. De veelzijdige singer/songwriter is daar overstelpt met onderscheidingen, voornamelijk op bluesgebied. Op deze gevarieerde plaat etaleert hij zich als een prima zanger met een fijne stem en een uitstekend gitarist, die weet hoe je een pakkend nummer schrijft.

Hoewel AJ zijn wortels in de blues heeft, horen we dat op deze plaat slechts mondjesmaat, alleen de single Say You’ll Stay kent een stevig bluesrock geluid. Veelal heeft hij heeft hij op dit debuut onder eigen naam gekozen voor een melodieus,relaxt groovend rootsrock geluid. Zijn intonatie en frasering doen me soms denken aan Brendan Croker, en dat is wat mij betreft zonder meer een pre.

Hij wordt omringd door prima  muzikanten, met name producer Steve Marriner tovert heerlijke klanken uit zijn toetsen en de twee mondharmonicavirtuozen tillen met hun gedreven bijdragen nummers naar een hoger plan. Vooral Jake Friel met wie AJ vorig jaar een fraaie,  goed-ontvangen duoplaat maakte, blinkt uit met zijn enthousiasme en inventiviteit.

AJ zelf verrijkt de, voornamelijk zelfgeschreven, nummers met scherpe, spitsvondige bijdragen op diverse gitaren, waarbij hij, zeker in de tweede helft van het album, meermaals kiest voor een scheurende slide, die  het album voorziet  van een lekker scherp randje, waarmee dit prima plaatje een extra ster verdient.

Tracks:
01. Remind Me Who I Am Again
02. Healing Takes Time
03. Could’ve Been Mine
04. Slippin’ Away
05. Say You’ll Stay
06. The Forgiver & the Runaway
07. I Cried
08. Wish You’d Tell Me
09. Cherry Red
10. Never Was
11. Homesick
12. Hooks in the Water

Website: AJ Fullerton