Recensie: Son Of Dave – Call Me A Cab

 

Son Of Dave - Call Me A Cab

Son Of Dave – Call Me A Cab
Format: CD – Vinyl LP / Label: Kartel Publishing Records
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

Voor een funky New Orleans geluid hoef je niet per se bij artiesten of bands uit New Orleans aan te kloppen. Dat bewijst het nieuwe, negende, album van one-man band Son Of Dave.
Benjamin Darvill uit Londen heeft een verleden als lid van de Canadese band the Crash test Dummies en is al enige jaren als one-man band actief.

Op zijn nieuwe album heeft hij de hulp ingeroepen van Jimmy Hogarth, “Budi” Butenop, Martin Slattery en “K.C.” Zenker.

Het geluid van New Orleans is vrij dominant aanwezig maar je vindt ook de nodige verwijzingen naar Randy Newman, Willy DeVille en zelfs Steely Dan (!).

De grommende stem van Son Of Dave zet op een funky wijze de lome New Orleans funk van Gimme A Doctor in werking. De zang klinkt net zo snerpend als die van Willy DeVille en de harmonica van Son Of Dave klinkt smerig branderig.

De New Orleans swing is ook aanwezig in het hoekig swingende Go Kiss Yourself, dat heerlijk losjes en lui klinkt. In de zacht tikkende ballad Call Me A Cab duikt het geluid van Randy Newman voor het eerst op, op een zeer soulvolle wijze. Datzelfde Newman geluid is terug te vinden in het weemoedig deinende I Don’t Wanna Go To School Anymore.

Don’t You Know Who I Am is een losjes swingend New Orleans pianofunk nummer met felle, John Hiatt-achtige, zang. In In The Night wordt lekker fel gerockt op een Slow Down (Larry Williams) achtige wijze. De eerder vermelde Steely Dan invloeden zijn terug te vinden in Old Bill’s Barroom (de koortjes) waarin je onmogelijk om de J.J. Cale invloeden heen kunt.

I Don’t Care Anymore klinkt vervolgens als een luie bluesy versie van Steely Dan. Met het intieme en bluesy Don’t Like To Say Farewell neemt Son Of Dave, met tegenzin, afscheid van ons.

Ik reken dit heerlijke swingende album tot één van de betere bluesreleases van de afgelopen maanden!

Tracklist:
01. Gimme A Doctor
02. Go Kiss Yourself
03. Call Me A Cab
04. Don’t You Know Who I Am
05. End Of Days
06. In The Night
07. I Don’t Wanna Go To School Anymore
08. Old Bill’s Barroom
09. Get On Board That First Train
10. I Don’t Care Anymore
11. Don’t Like To Say Farewell

Website: Facebook