Review: Framing The Red – Three To Get Ready

 

Framing The Red - Three To Get Ready

Framing The Red – Three To Get Ready
Format: CD – Digital / Label: Old Trace Records
Release: 2024

Tekst: Peter Marinus

De Southern Rock herleeft in volle glorie op het nieuwe album van de Amerikaanse band Framing The Red. Een band, die bestaat uit Jordan Newman (zang), Cody Smith (gitaar), Kuan Calvert (bas) en Caleb Franklin (drums).

Deze band klinkt vooral keihard en met die zo bekende Southern funky Rock grooves!

Zo openen ze gelijk genadeloos hard en bijtend met Bullets. Rauw groovend als een soort massieve Black Crowes met de prima bijtende zang van Jordan Newman en verwoestend gitaarwerk van Cody Smith.

Heroes opent hemels zwevend met flinke countryinvloeden. Langzaam ontwikkelt het nummer zich tot een beukend hard nummer met een hoog Lynyrd Skynyrd gehalte. Het Skynyrd geluid is flink aanwezig op dit album. Zoals in de hoekige energieke rocker Red Flags en de krachtige groover Junkyard Romeo.

In Rockin’ Into The Night wordt het Southern Rock geluid vermengd met een Free/Bad Company geluid. Na het broeierig funky Dixie volgt  het grimmig riffende Party Song. Smoke is dan weer een broeierige rauwe Southern Rocker. Framing The Red sluit het album af met de verzorgde, hitgevoelige, rock van Shine.

Dit album van Framing The Red is een absolute aanrader die in geen enkele Southern Rock collectie mag ontbreken!.

Tracks:
01. Bullets
02. Heroes
03. Red Flags
04. Junkyard Romeo
05. B onnie & Clyde
06. Dixie
07. Party Songs
08. The Changing
09. Rockin’ Into The Night
10. Smoke
11. Shine

Website:  https://framingthered.com/home